Bøger / faglitteratur

Det spektakulære samfund


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kunstpolitisk værk, der spidder vores varefikserede samfund med paroler, sentenser og filosofiske oneliners.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 21. jan. 2020

Kunstpolitisk klassiker, der spidder vores varefikserede samfund med paroler, sentenser og filosofiske oneliners. Til idéhistorisk, filosofisk og kunstnerisk interesserede læsere.

Nyoversættelse af Skuespilsamfundet, 1972, der her er tilføjet noter og efterskrift. Guy Debord var, sammen med Alexander Trocchi og danske Asger Jorn, den ledende kraft i anti-kunstbevægelsen Situationistisk Internationale, der eksisterede fra 1957-1971. Bogen er bevægelsens ideologiske hovedværk og består af 221 korte teser, der for mediealderen genetablerer den marxistiske grundtanke om vare-fetichisme og fremmedgørelse og de dertil knyttede økonomiske interesser.

En fantastisk genoversættelse af et af kunsthistoriens klassiske værker. På en måde er Debord mere aktuel end nogensinde. Han og situationisterne så samfundsudviklingen som en "spektakularisering", hvor fremmedgørende kapitalstyrede kræfter fratager individet mulighederne for at leve sit eget liv, for i stedet at leve det via stedfortræder på nye medieplatforme. Virker det genkendeligt? Det spektakulære kan genfindes på hver eneste skærm og SoMe platform i dag. Samtidigt er bogen en fræk politisk analyse og et anarkistisk mesterværk, der står tidens tand.

Situationisterne og Debord behandles i Mikkel Bolts Den sidste avantgardeKonstrueret situation. Peter Laugesen er en dansk digter, der ofte, fx i Konstrueret situation, har været inspireret af DebordSituationisterne og Debord behandles i Mikkel Bolts Den sidste avantgarde. Peter Laugesen er en dansk digter, der ofte, fx i , har været inspireret af Debord.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 9, nr. 1 (2023)

af

af

Jane Straschnaja

Årg. 9, nr. 1 (2023)


Weekendavisen

d. 21. feb. 2020

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 21. feb. 2020