Gå til indholdDet sorte skæg : om at være dansk muslim


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Debatbog med gennemgang af islam som religion og kultur i Danmark. Første halvdel af bogen beskriver islam og kortlægger muslimerne i Danmark. Anden halvdel handler om yderligtgående muslimer og terrorisme


Anmeldelser (5)


17. maj. 2018

"Det sorte skæg" er en kort gennemgang af islam som religion og kultur i Danmark. Desuden er den et indlæg i debatten omkring islam og terrorisme. For unge, men også voksne, der gerne vil øge deres viden om islam.

Tarek Hussein er dansk muslim, jurist og debattør. Hans ærinde er, at det er helt muligt at være dansk og at være muslim. At elske både Danmark og islam. Han beskriver islam helt enkelt i første halvdel af bogen - hvad er islams fem søjler, hvordan er det med medgift, hvad er en imam og meget andet. Anden halvdel handler om yderligtgående muslimer og terrorisme som forfatteren tager klart afstand fra.

Bogen her er velskrevet og enkel. Især første halvdel er fyldt med fakta, og er et enestående indblik i en religion og kultur, som nok ikke er kendt af ret mange uden for de muslimske fællesskaber. Det er en personlig bog, idet forfatteren tager udgangspunkt i sig selv og sine oplevelser, men det bidrager kun til at gøre bogen læsevenlig.

Selvom Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk!


Glansbilleder


er mere polemisk og personlig, er der alligevel lighedspunkter. Også Geeti Amiri har med Glansbilleder debatteret det at være dansk og muslim, bare fra en kvinde-vinkelSelvom Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk! er mere polemisk og personlig, er der alligevel lighedspunkter. Også Geeti Amiri har med debatteret det at være dansk og muslim, bare fra en kvinde-vinkelSelvom Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk! er mere polemisk og personlig, er der alligevel lighedspunkter. Også Geeti Amiri har med Glansbilleder debatteret det at være dansk og muslim, bare fra en kvinde-vinkel.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe

Kristeligt dagblad

Af

Steen Skovsgaard

d. 30. maj. 2018

Information

Af

Khaterah Parwani

d. 8. jun. 2018

Weekendavisen

Af

Martin Krasnik

d. 25. maj. 2018

Religion

Af

Bodil Kruse (f. 1944)

2018, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018