Gå til indholdDet smager af lort


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

240 sider: ill. i farver (1 børnekokkehue) ; 28 cm

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Her er en bog, der inviterer børnene med i køkkenet på deres præmisser og på et sprog, de forstår. En familiekogebog, der henvender sig direkte til børnene - men de får brug for assistance. Til alle, der gerne vil være fælles om madlavningen


Anmeldelser (1)


26. nov. 2021

Her er en bog, der inviterer børnene med i køkkenet på deres præmisser og på et sprog, de forstår. En familiekogebog, der henvender sig direkte til børnene - men de får brug for assistance. Til alle, der gerne vil være fælles om madlavningen.

"Det smager af lort" er et bud på, hvordan vi får ungerne væk fra skærmen og med ud i køkkenet. Bogen er delt op i fire kapitler og starter selvfølgelig med dessertafsnittet efterfulgt af salte retter og bagværk med navne som kødkanoer og guf-patroner. Teksten er henvendt til børn: "det er svært, så du skal koncentrere dig", og maden er anrettet, så den fx ligner et monster eller et pindsvin. Hver opskrift består af en ingrediensliste og en vejledning samt et foto af retten. Undervejs er der tekster med facts om, hvordan man fx laver smør, eller hvor burgeren stammer fra. Vi får også tips om at koge mandlerne, når man laver marcipan eller koge kartofler i eddikevand, før de laves til fritter. Der er nemme opskrifter som "rumvæsnet", der ikke kræver tilberedning, men der er også mere avancerede som fx temperering af chokolade eller fritering af falafler. Bogen er illustreret med tegninger.

Bogen er et fint initiativ, og selvom titlen er på vippen, kan forfatterne have ret i, at et barn vil have svært ved at holde snitterne fra den, hvis den ligger fremme. Masser af spændende, varierede retter, teknikker og facts, som familien kan blive klogere - og måske grine - af.

De tre fædre har også skrevet Ild


: eventyrlig madDe tre fædre har også skrevet Ild : eventyrlig mad.

Lektørudtalelse

Af

Laura Winding


Informationer og udgaver

Bog

2020