Gå til indholdDet skal se nemt ud : erindringer 1967-2015


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

355 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

genre/form

erindringerOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Journalist og forfatter Lone Kühlmann (f. 1945) beretter om sin karriere som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden og om de markante historiske begivenheder hun har været en del af, i Danmark såvel som udlandet


Anmeldelser (5)


1. okt. 2015

Lone Kühlmanns begivenhedsrige liv fra 1967, hvor hun blev optaget på journalistuddannelsen. Henvender sig til biografilæsere med interesse for viljestærke kvinder.

Kühlmann fortsætter. hvor hun slap den tidligere biografi I medgang og medgang


. Hun skriver her en personlig beretning om at være journalist på farten og mor til 3 drenge. Hun formår at gøre lynkarriere i en mandsdomineret branche samtidig med familieforøgelse. Med kritisk tilgang beskrives vilkårene for kvindelige journalister, som hun i øvrigt mener, er blevet bedre med tiden. Hun gengiver også de markante historiske begivenheder, som hun har været involveret i, såvel i Danmark som i udlandet. Selvom det har været en hård kamp, ser Kühlmann sig som en privilegeret kvinde. Som hos mange andre er der også skygger i tilværelsen. Kühlmann skriver, at man skal acceptere skyggernes eksistens, for først dér kan man leve livet - og det skal helst se nemt ud. Bogen er illustreret med private fotosKühlmann fortsætter. hvor hun slap den tidligere biografi I medgang og medgang. Hun skriver her en personlig beretning om at være journalist på farten og mor til 3 drenge. Hun formår at gøre lynkarriere i en mandsdomineret branche samtidig med familieforøgelse. Med kritisk tilgang beskrives vilkårene for kvindelige journalister, som hun i øvrigt mener, er blevet bedre med tiden. Hun gengiver også de markante historiske begivenheder, som hun har været involveret i, såvel i Danmark som i udlandet. Selvom det har været en hård kamp, ser Kühlmann sig som en privilegeret kvinde. Som hos mange andre er der også skygger i tilværelsen. Kühlmann skriver, at man skal acceptere skyggernes eksistens, for først dér kan man leve livet - og det skal helst se nemt ud. Bogen er illustreret med private fotos.

I bogen beskrives karrierens rangstige og familielivet med sprogligt overskud og humor. De mange oplevelser og refleksioner undervejs skildres med forfatterens særegne lette fortællemåde. Der tegnes et selvbillede af en dedikeret professionel journalist i selskab med det modsatte køn.

Bogen Solo


tager på samme måde udgangspunkt i, at vove at leve for det man brænder allermest forBogen Solo tager på samme måde udgangspunkt i, at vove at leve for det man brænder allermest for.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Journalisten

Af

Lotte Kirkeby Hansen

2015, nr. 10

Berlingske tidende

Af

Kathrine Lilleør

d. 12. okt. 2015

Politiken

Af

Karen Dich

d. 11. nov. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Dorte Remar

d. 2. okt. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015