Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Det sidste vidne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

271 sider

Udgivet

2022

Ophav

Steen Harvig(forfatter)
Genre og formroman, krimi, romaner
Originaludgave

2022


Beskrivelse


Psykoterapeut og efterforsker Morten Krag og drabschef Carl Hansen er det umage makkerpar, der bliver viklet ind i en gammel sag om en forsvunden kvinde. For læsere af nordiske krimier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj. 2022

af

af

Ida Sørud

d. 13. maj. 2022

Psykoterapeut og efterforsker Morten Krag og drabschef Carl Hansen er det umage makkerpar, der bliver viklet ind i en gammel sag om en forsvunden kvinde. For læsere af nordiske krimier.

Hvert femte år mødes en gruppe gamle venner for at snakke om både fortid, nutid og fremtid, og denne gang beslutter de at mødes det sted i Blekinge, hvor deres klassekammerat Sofie forsvandt for 20 år siden. Tidligere efterforsker Morten Krag har vendt ryggen til politiarbejdet og arbejder nu som psykoterapeut på fuld tid, men da en af hans klienter begynder at opføre sig mærkeligt, og der samtidig sker dramatiske ting for medlemmerne af den gamle vennegruppe, bliver Krag sammen med sin tidligere makker Carl Hansen hvirvlet ind i sagen om den forsvundne kvinde, som trækker tråde tilbage til hans eget liv. Hvad skete der egentlig med Sofie dengang?.

Steen Harvig har skrevet mange krimier, og det ses, at Harvig er vant til at arbejde med plottvists, personskildringer og dramatiske greb. Bogen tager fat om mobning som et yderst relevant tema, men desværre er plottet ikke særlig originalt, og sproget virker en smule konstrueret. Der er mange detaljer i historien, som virker overflødige.

Af andre nordiske krimier med umage makkerpar kan nævnes Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q og Maj Sjöwall og Per Wahlöös bøger om Martin Beck og Gunvald Larsson.


Politiken

d. 15. maj. 2022

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. maj. 2022


Jyllands-posten

d. 16. apr. 2022

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. apr. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Steen Harvig

Trykværket, 1. udgave

2023

Lydbog (online)

Steen Harvig

SAGA Egmont