Bøger / faglitteratur

Det sidste ord - og endnu et : en historie om tro og tvivl og en ny måde at være kristen på


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
269 sider
Udgivet
2007
Ophav

Beskrivelse


Om forståelsen af helvede, og forskellige syn på fortabelse, der leder videre til emner, der stikker dybere: Om Guds formål med at skabe verden, om forholdet mellem Guds nåde og retfærdighed og om evangeliets gode nyheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Michelsen

2008

Bogen henvender sig til mennesker for hvem det at være kristen med tro og tvivl i en turbulent tid er en overvejelse værd. Bogen er skrevet i en stil, som ikke er en roman, men det som McLaren selv kalder for kreativ nonfiktion.

I denne sidste del af trilogien fortsætter de fiktive personer Dan og Neil deres åndelige rejse. Bogen handler om helvede, men på forskellig vis udvides dette til generelt at omhandle fortabelse. Hvorfor har Gud skabt helvede? Svaret hertil skal findes i evangeliet og dets gode nyheder til menneskene. Da helvede måske kendes bedst fra Dantes guddommelige komedie indledes hvert kapitel også med et citat herfra. McLaren er amerikansk præst i en nytænkende uafhængig kirke med appel til folk uden kirkelig baggrund.

Dette er tredje del af McLarens serie om at være kristen i en ny tid: Kristen på en ny måde, 2006 og Historien vi finder os selv i, 2006.

Bogen er interessant læsning også som opfølgning på de to andre. Bogen passer godt ind i det religiøse landskab for tiden, der diskuterer ateisme og tro på mange niveauer. Den er velskrevet og godt argumenteret. Om det er rigtigt at den henvender sig til mennesker, der søger en autentisk måde at være kristen på (som bagsideteksten siger), må læseren afgøre.