Gå til indholdDet sidste led : et liv uden børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

154 sider

Udgivet

2020

genre/form

samtaler,

interviewsOriginaludgave

2020


Beskrivelse


af Marianne Christensen (f. 1954-09-06), Dorte Roholte.

Samtaler med 14 personer om dét ikke at have børn, hvad enten det er frivilligt eller ufrivilligt. Betyder det noget for ens lykke ikke at få børn? Hvad kan få nogle bevidst til at vælge ikke at sætte børn i verden? Hvor vigtig er slægten, når man selv er det sidste led?


Anmeldelser (1)


28. jan. 2020

Om det at leve et liv uden at få egne børn, hvad enten det er frivilligt eller ufrivilligt. For voksne med personlig eller professionel interesse i emnet.

Interviewbog med mænd og kvinder, der ikke har fået egne børn og fagpersoner, der arbejder med mennesker, der ikke har fået børn. Bogen indeholder en bred palette af personer, der forholder sig til barnløshed fx: en mand, der har valgt ikke at give sine gener videre pga. sygdom, en kvinde, der altid har vidst, hun ikke ville have børn, en ufrivilligt barnløs, en karrierekvinde, der aldrig har ønsket friheden stækket ved at få børn, en sorgforsker, en homoseksuel mand, en præst, en mor hvis døtre ikke ønsker at få børn osv. Bogen afsluttes med en historisk gennemgang af det at få børn fra jæger/samlersamfundet til i dag, skrevet af en forsker.

Bogen er velskrevet og letlæselig. Det er beundringsværdigt så godt bogen kommer rundt om spørgsmålet om at få eller ikke få børn. Det bliver belyst fra rigtig mange, berigende vinkler. Bogen diskuterer flere gange, at det er forkert at blive kaldt "barnløs", og dermed defineret ud fra noget man ikke er, og hele den præmis er interessant.

Bøgerne Valget er dit!


Kære Zoe Ukhona


og Kære Zoe Ukhona kredser blandt andet også om ikke at føre sin slægt videreBøgerne Valget er dit! og kredser blandt andet også om ikke at føre sin slægt videreBøgerne Valget er dit! og Kære Zoe Ukhona kredser blandt andet også om ikke at føre sin slægt videre.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Ebog

2020