Gå til indholdDet populistiske manifest : for hårdtarbejdende, arbejdsløse, tandløse og 90 procent af alle andre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

241 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Argumentation for, at det er en fejl at højrefløjen har fået patent på populismen, og strategier til hvordan venstrefløjen kan vinde tabt land tilbage med en ny populisme, der bygger på solidaritet


Anmeldelser (7)


14. nov. 2018

Det svenske forfatterpar mener, det er en fejl, at højrefløjen har fået patent på populismen, og giver sine bud på, hvordan venstrefløjen kan vinde tabt land tilbage. For politisk interesserede til venstre for midten.

Begge forfattere er markante navne i den svenske debat, og Åsa Linderborg er herhjemme kendt som klummeskribent på Information og for den selvbiografiske Mig ejer ingen


. Forfatterne opstiller 123 teser om populismen og bruger dem til at opstille mulige nye strategier for venstrefløjen for også at kunne spille på den populistiske bane. Budskabet er, at højrepopulismen bugger på frygt og fremmehad, mens en ny venstrepopulisme kan opbygges på solidaritetBegge forfattere er markante navne i den svenske debat, og Åsa Linderborg er herhjemme kendt som klummeskribent på Information og for den selvbiografiske Mig ejer ingen. Forfatterne opstiller 123 teser om populismen og bruger dem til at opstille mulige nye strategier for venstrefløjen for også at kunne spille på den populistiske bane. Budskabet er, at højrepopulismen bugger på frygt og fremmehad, mens en ny venstrepopulisme kan opbygges på solidaritet.

Det er en spændende bog, der dog mest bygger på svenske erfaringer med fx Sverigesdemokraterne, men det kan nemt oversættes til danske forhold.

En dansk pendant kan være Populismens klassekamp


Velkommen Mustafa


og også Velkommen Mustafa er inde i samme tankebanerEn dansk pendant kan være Populismens klassekamp og også er inde i samme tankebanerEn dansk pendant kan være Populismens klassekamp og også Velkommen Mustafa er inde i samme tankebaner.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Gymnasieskolen

Af

Benny Jacobsen (f. 1951)

2019, nr. 3

Indsigt - udsyn

Af

Harry Vinter

2019, nr. 1

Kritisk debat [online]

Af

Niels Frølich

2019, apr.

Politiken

Af

Per Michael Jespersen (f. 1963)

d. 26. jan. 2019

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 25. nov. 2018

Information

Af

Carsten Jensen (f. 1952)

d. 23. nov. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018