Gå til indholdBøger / faglitteratur

Det personlige samfund : personalisme i praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav

Karen Lumholt(redaktør, (hovedansvarlig))

Jonas Norgaard Mortensen(redaktør, (hovedansvarlig))

Sofie Maria Brand(redaktør)

Søren Kjeldgaard(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En række fagfolk giver deres bud på hvordan personalismens beskrivelse af mennesket sætter ord på, kolliderer med eller rammer ved siden af den virkelighed, de oplever i praksis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 21. jan. 2015

Samfunds- og politisk interesserede præsenteres her for et mere personligt og alternativt menneskesyn end det gængse og et opgør med samfundstendenser som centralisering, urbanisering og digitalisering.

Personalismen præsenterer et filosofisk menneskesyn, som handler om hvordan vi skal behandle hinanden, og hvor det enkelte menneske og relationer mellem mennesker er i centrum. Bogen er den første af 2 antologier som beskæftiger sig med personalismen i praksis. 28 forfattere sætter i 21 bidrag fokus på velfærdstemaer som lykke og velfærd, engagement og dannelse, familie og fællesskab, ældre og omsorg, krise og konfliktløsning, relationer og ledelse og menneskesyn.

I en lækker indpakning med flotte portrætfotografier af forfatterne præsenteres her en række personlige og vedkommende bidrag, som stiller væsentlige spørgsmål ved nogle af de problematiske og fremherskende tendenser samfundet i dag er kendetegnet ved, og der peges på andre muligheder hvor fællesskab og menneskelige relationer, i stedet for vækst og konkurrence, er i højsædet.

Den ene af bogens redaktører har tidligere udgivet Det fælles bedsteDet fælles bedste


hvor personalismen som filosofisk ide præsenteres. Nærværende antologi uddyber denne første danske introduktion til personalismen Den ene af bogens redaktører har tidligere udgivet hvor personalismen som filosofisk ide præsenteres. Nærværende antologi uddyber denne første danske introduktion til personalismen .Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Søren Kjeldgaard

Vindelsti, 1. udgave