Gå til indholdDet perfekte sted at dø : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

349 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. En ung, dansk forsker er fundet død i Japan, i en uhyggelig skov, der er et yndet sted at begå selvmord. Politikommissær Daniel Trokic går undercover som journalist, for japanerne er ikke meget for at udlevere oplysninger. Snart viser det sig, at dødsfaldet er mord, relateret til en grusom forbrydelse mange år tidligere


Anmeldelser (4)


21. jul. 2014

7. bind i en dansk krimiserie i den mere barske ende, langt fra femi-forfatterne og med internationalt tilsnit. Kan udmærket læses selvstændigt. Handlingen udspiller sig i Japan, og læserne får i tilgift introduceret et kulturelt meget anderledes samfund end vores. Dyster forside, der slår den uhyggelige stemning an.

Danske Wolf er efterhånden blevet ret populær, og hun skriver godt. Ret korte sætninger og meget dialog, bogen virker velresearchet og har nuancer på de primære figurer. Politikommissær Trokic bliver denne gang sendt til Japan for at undersøge en ung, dansk forskers død i en uhyggelig selvmordsskov. Flere mulige spor og mistænkte er i spil, indtil det hele kulminerer i slutningen. Den, set med vestlige øjne, særprægede japanske kultur er central i romanen og gør den interessant ud over det i sig selv vældig spændende plot.

Kan læses uafhængigt af tidligere bind. Wolf skriver anderledes end de fleste danske og nordiske krimiforfattere med sit knappe sprog og krigstraumatiserede hovedperson. Hun kan nærmere sammenlignes med mandlige forfattere som Grangé, Rankin og Robinson, og den dystre, lavmælte spænding minder lidt om den i Theorins bøger.

Spændingsfyldt, dansk krimi. Anderledes end de fleste nordiske, men mere beslægtet med fx en rå franskmand som Grangé. 7. del af serien om kommissær Trokic foregår i Japan og får dermed en ekstra kulturel dimension. Kan læses selvstændigt.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. okt. 2014

Politiken

Af

Anne Bech-Danielsen

d. 19. okt. 2014

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 29. aug. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2014

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Ebog

2014

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014