Gå til indholdDet ny København : stadsarkitektens optegnelser 2001-10


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

311 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Den tidligere stadsarkitekts guide til de byområder og byrum, der i 2001-2010 skød op overalt i København, fra Nordhavnen til Sydhavnen, fra Carlsberg til Ørestad


Anmeldelser (5)


19. aug. 2015

Omfattende værk om de byområder, der arkitektonisk blev forvandlet og fornyet under stadsarkitekt Jan Christensens embede fra 2001 til 2010. For interesserede i arkitektur og byplanlægning.

Jan Christiansen var Københavns stadsarkitekt 2001-2010. Gennem sit virke stod han i spidsen for den byfornyelse, der mange steder kendetegner København i dag. Arbejdet bestod især i at tiltrække de rigtige arkitekter til byen samt skabe den arkitektoniske tone og helhedsplan, der præger mange nybyggede områder, hvor samspillet mellem historie og nytænkning er i højsædet. Bogen er et tilbageblik på processer, planer og byfornyelser, han stod i spidsen for. Kapitlerne følger byens inddelinger som fx Voldende og den historiske havn. Hvert kapitel gennemgår markante nybygninger og områdeforandringer. Bogen er illustreret med fotos af bygninger og områder. Tekstdelen beskriver især processen fra stadsarkitektens vision over politisk diskussion og endelig udførelse og brug af byggeriet.

Absolut en flot bog, der fungerer som guide til nyere områder af København og de tanker, der ligger bag. Bogen veksler mellem let tilgængelige og forklarende tekster, utallige flotte arkitekturfotos, skitser og modeller. Christiansen skriver med begejstring om forvandlingen, han har været vidne til og medspiller i.

Generøs by


har en mere sporadisk tilgang til Københavns nyere arkitekturGenerøs by har en mere sporadisk tilgang til Københavns nyere arkitektur.

Lektørudtalelse

Af

Peter Martin Jørgensen

Landskab

Af

Ullrik Kuggas

Årg. 97, nr. 1 (2016)

Politiken

Af

Karsten R.S. Ifversen

d. 30. aug. 2015

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 23 (2015)

Arkitekten

Af

Sofie Bjerring

Årg. 118, nr. 1 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2015