Bøger / faglitteratur / guides

Det mystiske Danmark : en rejseguide til spøgelser, uhyrer og andre mærkværdigheder. 2. samling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
229 sider: ill. i farver
Udgivet
2005
Ophav
Genre og form
guides, bibliografier

Beskrivelse


Beretninger om ejendommelige og tilsyneladende overnaturlige foreteelser, der knytter sig til steder i hele Danmark. Med adgangsforhold, vejbeskrivelser m.v.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik H. Pedersen

2007

Læsere af sagn og "spøgelseshistorier", fx af Gorm Benzons bøger. Bogen er også velegnet til oplæsning og depoter til ældre-aktivitetscentre, som bibliotekerne laver en del af. Publikummet til Lars Thomas bog er også til TV2 og TV3s udsendelser om uforklarlige hændelser, genfærd og lignende sager.

Lars Thomas er også forfatter til 1. samling fra 2005. 2. samling indeholder en del nye beretninger, en slags rejseguide til spøgelsernes land. Bogen er fin og overskueligt inddelt i geografiske områder. Hver historie fylder gennemsnitligt tre sider og med tilhørende illustration, faktabokse og et lille Danmarkskort, som viser det omtalte steds placering. Bagerst i bogen findes en mindre litteraturliste og links til relevante hjemmesider.

Der findes en del litteratur om danske sagn og myter og især overleveringer fra den gamle bondekultur. I nærværende bog er her oftest tale om den moderne danskers møde med det mere okkulte og mystiske eller simpelthen uforklarlige. Disse historier findes der ikke mange af i bogform.

En "spiselig" bog om dansk mystik med en fint layout og overskuelig grafik. Lars Thomas skriver ganske enkelt og mundret og bogen er derfor velegnet til oplæsning.


Weekendavisen

d. 27. juli 2007

af

af

Heidi Laura

d. 27. juli 2007


Kristeligt dagblad

d. 19. juli 2007

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 19. juli 2007