Gå til indholdDet mousserende element : en jødisk bankierslægt gennem fem generationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

231 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Fortælling om den københavnsk-jødiske slægt Henriques og om udviklingen og driften af familiens vekselererfirma, fra det blev grundlagt i 1801 af Ruben Henriques, til det solgtes i 1986


Anmeldelser (9)


25. jul. 2016

Kristian Hvidt har skrevet en underholdende og interessant bog om sin omfangsrige slægt og Københavns daværende fornemste vekselerfirma, R. Henriques jr. For læsere som er særligt interesserede i Københavns økonomiske historie og i den pågældende slægt.

Hvidt har med bogen skildret sin jødiske slægt Henriques. Bogen strækker sig mange generationer tilbage i tiden. Bogens omdrejningspunkt er familiens vekselererfirma, grundlagt i 1801. Der fortælles om udviklingen og driften af familiefirmaet frem til 1980'erne. Firmaet blev i 1986 solgt til Provinsbanken, dermed endte en epoke. Bogen fortæller sideløbende vidt og bredt om familien, specielt om forfaderen Ruben Henriques, som boede med sin hustru og 18 børn på Amagertorv, hvor også vekselererfirmaet havde adresse. Bogen er suppleret med billeder og illustrationer.

Hvidt er en dygtig formidler som her har skrevet en anekdotisk og underholdende bog, som både favner visse dele af Københavns historie og giver et fascinerende indblik i den betydningsfulde og imponerende familie Henriques.

Hvidt har skrevet mange bøger om socialhistorie, politik, arkitektur og historie. Det er vanskeligt at finde lignende litteratur om slægten Henriques. Ønskes anden litteratur om jøders historie i Danmark, kan Arthur Arnheims bog Truet minoritet søger beskyttelse


anbefalesHvidt har skrevet mange bøger om socialhistorie, politik, arkitektur og historie. Det er vanskeligt at finde lignende litteratur om slægten Henriques. Ønskes anden litteratur om jøders historie i Danmark, kan Arthur Arnheims bog Truet minoritet søger beskyttelse anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Historisk tidsskrift

Af

Morten Thing

Bd. 116, h. 2 (2016)

Rambam

Af

Karsten Christensen

Nr. 25 (2016)

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 3. jul. 2016

Politiken

Af

Steffen Heiberg

d. 4. nov. 2016

Information

Af

Georg Metz

d. 23. jul. 2016

Weekendavisen

Af

Ulrik Langen

d. 8. jul. 2016

Udsyn

Af

Anni Kronik

Årg. 32, nr. 1 (2017)

Nordisk Numismatisk Unions medlemsblad

Af

Jørgen Steen Jensen

2017, nr. 3


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Bog

2016

Punktskrift

2016