Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Det molekylære køkken : bring den moderne kogekunst ud af laboratoriet og ind i køkkenet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

238 sider: ill. farver

Udgivet

2013

Ophav

Jozef Youssef(forfatter)

Ninna Brenøe(oversætter)

Gareth Butterworth(illustrator)
Genre og formopskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udover en beskrivelse af de forskellige teknikker til molekylær gastronomi, er der et afsnit om gastrofysikkens historie, og hver teknik bliver sat ind i et historisk og videnskabeligt perspektiv. Redskaber og ingredienser forklares til hver teknik sammen med tips og enkelte opskrifter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Frederik Nielsen

d. 6. nov. 2013

Bogen belyser femten teknikker inden for molekylær gastronomi med gode tips og enkelte opskrifter. Målgruppen er den ambitiøse hjemmekok, der ikke er bange for at anskaffe sig avanceret udstyr og er nysgerrig efter at lære nye madlavningsteknikker.

Jozef Youssef er uddannet kok og har arbejdet på flere kendte toprestauranter. Forfatterens mål er at afmystificere molekylær gastronomi og vise at selvom betegnelserne og teknikkerne kan virke avancerede kan de med øvelse blive almindelig kogekunst. Udover en beskrivelse af de forskellige teknikker er der et afsnit om gastrofysikkens historie, og hver teknik bliver sat ind i et historisk og videnskabeligt perspektiv. Redskaber og ingredienser forklares til hver teknik sammen med tips og enkelte opskrifter. Forfatteren gør meget ud af at gøre det lidt utilgængelige stof mere overskueligt med en god opbygning af bogen og inspirerende billeder til at støtte de teksttunge afsnit. Der gives en masse gode forslag til indkøb af udstyr og anden nyttig viden som forberedelse til at kaste sig ud i eksperimenterne.

Der er endnu ganske lidt litteratur, især på dansk, om molekylær gastronomi men Thorvald Pedersen har skrevet bøger om emnet bl.a. Molekylær gastronomi.

Bogen Det molekylære køkken lægger mere vægt på gennemgang og forklaring af teknikkerne i det molekylære køkken end på opskrifter. Bogen er en god introduktion til de forskellige teknikker, hvoraf mange kræver dyrt udstyr, men nogle er nemmere tilgængelige, så der er teknikker til enhver.


Politiken

d. 12. jan. 2014

af

af

Kjeld Koplev

d. 12. jan. 2014Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Gareth Butterworth

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck