Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det mindst ringe : om demokratiet i velfærdsstaten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Debatbog hvor velfærdsstaten sættes under lup og behandler en række ømme punkter i den velfærds- og omfordelingspolitik der har været fremherskende de sidste 60 år.

Indhold

Det mindst ringe ; Velfærdens rationale (Da rationalet om omfordeling tog over ; Velfærdsstatens demokratiske drøm - økonomisk demokrati ; Landet, som ikke er for hvem som helst ; Meningen med tilværelsen : om forholdet mellem arbejde og velfærd ; Velfærdens servicekonderner - kommunerne) ; Velfærdens naturaløkonomi (Ansvar og velfærd : fra den herskende klasse til velfærdskoalitionen ; Argumentet om velfærdsstaten som økonomisk dynamo) ; Velfærdens institutioner (Aversionen mod privat velfærd ; Skolerne ; Sygehusene) ; Velfærden og det sociale liv (Arbejdsmarkedet - den hellige danske model ; Boligmarkedet : hvor krigens fordelingspolitik fortsat råder ; Udkantsdanmark ; Kultur) ; Eksperimenter, kritik og selv-korrektion (Velfærdsstatens opløsning af den historiske danske model ; Vidensamfundets udfordring af velfærdsstaten ; Civilsamfundet som fjende ; The end of politics?) ; Enden på velfærdsstaten


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 10. feb. 2014

Henvender sig til alle med interesse for dansk velfærdspolitik og aktuelle samfundsmæssige udfordringer. Også relevant i forskellige undervisningsmæssige sammenhænge fra gymnasieniveau og op.

Henrik Christoffersen er forskningschef i den liberale tænketank Cepos. I denne bog sætter han velfærdsstaten under lup og behandler en række ømme punkter i den velfærds- og omfordelingspolitik, der har været fremherskende i de sidste 60 år. Der er tale om vidende, provokerende og kontroversielle udsagn om dansk demokrati, og måden det fungerer på med udførlige eksempler fra bl.a. skole- og sygehussektoren. Velfærdsstatens muligheder er udtømte, og flere udliciteringer og privatisering af offentlige institutioner, som ikke leverer varen, er nødvendige midler til genopretning. Også udkantsproblemer, kulturpolitik, boligmarkedet og den danske model debatteres. En vigtig stofmættet og forholdsvis lettilgængelig debatbog om aktuelle samfundsmæssige udfordringer.

Der findes en lang række bøger om den danske velfærdsstat og dens historie og udfordringer. Nævnes kan Jan Plovsing: Velfærdsstaten og dens udfordringer, 2013 og den omfattende Dansk velfærdshistorie 1-6, 2010-2014.

En provokerende debatbog om dansk velfærds- og omfordelingspolitik analyseret på baggrund af udviklingen i de seneste 50-60 år.


Jyllands-posten

d. 19. apr. 2014

af

af

Dennis Nørmark

d. 19. apr. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 23 (2014)

af

af

Mogens Hegnsvad

Årg. 45, nr. 23 (2014)