Gå til indholdDet middelalderlige Børglum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Grundig bog om Børglum Klosters historie og indflydelse under katolicismen i Danmarks middelalder. For historisk og kirkeligt interesserede


Anmeldelser (3)


17. maj. 2021

Grundig bog om Børglum Klosters historie og indflydelse under katolicismen i Danmarks middelalder. For historisk og kirkeligt interesserede.

"Det middelalderlige Børglum" tager os med helt ned i detaljen omkring Børglum Kloster og de nordenfjordske biskopper, der virkede i middelalderen. Vi kommer tættere på, hvordan kirken administrerede land og befolkning, og de mange kirkelige hierarkier og grupperinger, der har spillet en rolle i forhold til Børglum. Bygninger og gårde, bøger, breve, stednavne, og arkæologisk fund tages under kærlig behandling, hvilket giver et 360 graders blik på Børglums liv - i klosterets daglige virke såvel som på nationalt niveau. Bogen indeholder omfangsrig litteraturliste, stednavne- og personnavneregister.

Et gennemarbejdet, fagligt flot værk tilvejebragt af mange bidragydere, hvilket giver flere forskellige vinkler på "hovedpersonen" Børglum Kloster. Kan læses både fra ende til anden og som opslagsværk. Vil man have indblik i kirkens virke og middelalderlivet i og omkring kirken generelt, er det en oplagt titel.

Se fx også Reformationen i Nordjylland


Klostre i det middelalderlige Danmark


og Klostre i det middelalderlige DanmarkSe fx også Reformationen i Nordjylland og Se fx også Reformationen i Nordjylland og Klostre i det middelalderlige Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Historie-online.dk [online]

Af

Henrik Gjøde Nielsen

2022-02-16

Kristeligt dagblad

Af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 9. dec. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021