Gå til indholdDet menneskelige eksperiment : om menneskesyn og moderne bioteknologi

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 53 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

339 sider, illustreret

Udgivet

2006


Beskrivelse


Debat om hvordan bioteknologien vil indvirke på vores forståelse af, hvad et menneske er. Med indlæg fra forskere indenfor biologi, bioetik, filosofi, kommunikation, genforskning, kunst, medicin og kønsforskning


Indhold


Indhold: Reproduktionsteknologier (Nye forplantningsteknologier og post-naturlig etik / af Mette Bryld og Nina Lykke. Michael Norup: Reproduktionsteknologier nu og i den nære fremtid)

Forbedringsteknologier (Anders Sandberg: Den forstærkede hjerne. Søren Holm: Behandling eller forbedring - enhancement-teknologier og sygdomsbegreb. Klemens Kappel: Det genetisk forbedrede menneske og liberal bioetik)

Forestillinger om ny bioteknologi (Det posthumane natteliv - om stamceller, alkymi og fornuftens stemme / af Gert Balling og Claus Emmeche. Skræk og retfærdighed / af Gitte Meyer og Peter Sandøe. Julie Harboe: Gendebat mellem kunst og hybridinformation - skal eller kan kunsten lære os at forstå udviklingen i videnskaben bedre?)

Naturlighed (Søren Harnow Klausen: Naturlighed som værdi. Kasper Lippert-Rasmussen: Gener eller kultur - er det virkelig så vigtigt?)

Et konstruktivt forslag (Dialog i cyberspace / af Gert Balling og Lone Frank)


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Hvordan vil bioteknologien indvirke på vores forståelse af, hvad et menneske er? Skal der være en grænse? Bogen her er en debatbog, udgivet af Københavns Universitet. De forskellige artikler er skrevet af en række forskere inden for forskellige områder såsom bioetik, filosofi, kommunikation, genforskning m.m. med relevans for alle de områder i vores liv og fremtid, der bliver berørt heraf. Skal fx alle have ret til at få et barn, hvis teknologien gør det muligt? Bl.a. lesbiske, bøsser og kvinder over 45 år, som den aktuelle debat berører. Skal man forbedre mennesket ved at øge intelligens og hukommelse af biologisk/teknisk vej? Hvad med "forbedrede" fødevarer og drugs (som i USA), der skulle forynge mennesker? Det allervildeste: Såkaldt transgen kunst (som den selvlysende kanin). Alt dette og mere til skildres i bogen, der tilmed giver den nyeste, opdaterede viden. Til slut forslag om et netforum, baseret på tusinder af debattører over internettet til at mindske kløften mellem folk og forskning. Sproget er generelt præget af forfatternes faglige baggrund, hvilket gør bogen tung at læse for ikke-akademikere, selvom diskussionerne og især perspektiverne er spændende og relevante nok, og alle betydende folk indenfor området (beslutningstagere og forskere) burde læse den. Der er fyldige litteraturlister efter hver artikel (også web-adresser), mest på engelsk. Register

.

Lektørudtalelse

Af

Martin Hjelmborg

Information

Af

René Rasmussen

d. 22. feb. 2007


Informationer og udgaver

Bog

2006

Titel

Det menneskelige eksperiment : om menneskesyn og moderne bioteknologi

Udgiver

Museum Tusculanum

Udgivelsesår

2006

DK5

56.08

Længde

339 sider, illustreret

ISBN

8763503786

Opstilling i folkebiblioteker

56.08, menneskelige

E-bog

2006

Titel

Det menneskelige eksperiment : om menneskesyn og moderne bioteknologi

Udgiver

Museum Tusculanum

Udgivelsesår

2006

DK5

56.08

ISBN

9788763505895

Opstilling i folkebiblioteker

56.08, menneskelige

Note

Downloades i PDF-format

Udgave

e-bog[udgave]