Bøger / skønlitteratur / roman

Det mangehovedede uhyre : en beretning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


I Frankrig kæmper en kvinde med at passe sin alvorligt syge far. Han har fået konstateret Alzheimer, men sygdommen rammer ikke kun ham; den har også store konsekvenser for de pårørende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 29. apr. 2014

Bogens tema er en datters forhold til sin alzheimersramte far, og den tager følsomme emner op omkring de følelser og tanker, der opstår, når et nærtstående familiemedlem rammes af alvorlig sygdom. Bogen henvender sig til læsere, der søger indsigt, og som ikke nødvendigvis kræver en lykkelig slutning.

En fransk kvindes far får konstateret alzheimer, og hendes liv forandres, da hun må forholde sig til de mange følelser og tanker, der opstår, da hun bliver pårørende til en alvorligt syg. Hendes liv fyldes med svære beslutninger, der skal træffes, og deres indbyrdes roller fordrejes i forhold til hinanden; hun bliver en slags mor for sin egen far, mens hun langsomt ser ham forsvinde. Farens sygdom og pleje kommer til at fylde meget tids- og følelsesmæssigt i hendes liv, og det bliver ikke mindre, da også hendes tante bliver ramt af den samme sygdom. Kvinden er forfatter, og hun bruger verdenslitteraturen til at beskrive følelser og stemninger. Bogens forfatter har en række romaner og essays bag sig, men dette er den første udgivelse på dansk.

Forfatteren har oversat Virginia Woolfs Bølgerne, og det er ikke svært at finde lighedspunkter til hendes måde at skrive på. Nærværende forfatter er dog langt mere struktureret i sin stream of consciousness, hvor fortællingen om nutidens sygdom flettes sammen med fortællinger om familiens historie i forbindelse med og efter 2. verdenskrig.

En anderledes og tankevækkende bog om livet som pårørende til én med en livstruende sygdom.


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2014

af

af

Kristine Kabel

d. 3. nov. 2014