Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det løfte du gav mig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
173 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 14-16-årige

Originaludgave
2010

Beskrivelse


Astrid forelsker sig i Alex, som er kæreste med Katrine. Følelserne viser sig at være gengældt, men Katrine er ikke så let at slippe af med. For at holde på Alex, forsøger Katrine at skræmme Astrid til at give slip.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2020

af

af

Mette Balle Christensen

d. 17. apr. 2020

Astrid forelsker sig i Alex, som er kæreste med Katrine. Følelserne viser sig at være gengældt, men Katrine er ikke så let at slippe af med. For at holde på Alex, forsøger Katrine at skræmme Astrid til at give slip. Realistisk ungdomsbog fra 15 år.

Astrid er i sommerhus med sin kæreste, Andreas. Deres forhold skranter og efter et skænderi går Astrid en tur på stranden. Her møder hun drengen Alex, som hun forelsker sig i. Hun slår derfor op med Andreas. Tilbage i København møder Astrid igen Alex, som viser sig at have en kæreste, som hedder Katrine. Alex vil gerne slå op med Katrine, men synes det er svært, da Katrine ikke har det godt. Astrid vælger at mødes med Alex i smug, mens hun venter på, at han gør det forbi med Katrine. Desværre opdager Katrine deres forhold, og hun har slet ikke tænkt sig at give slip på Alex. Bogen er en genudgivelse af Bitchen imellem os fra 2010.

En velfortalt ungdomsroman om to pigers forelskelse i samme dreng. Kapitlerne har skiftevis Astrid og Katrine som fortæller, og det giver læseren indblik i handlingen fra begge pigernes synsvinkel. Bogen indledes med starten på en scene, hvor Katrine slår Astrid ned. Scenen fortsætter i starten af hvert kapitel. Det er meget effektfuldt, fordi man som læser hele tiden ved, hvor handlingen fører hen, mens forhistorien folder sig ud i de to pigers fortælling.

Bogen minder lidt om Fucking monster.