Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Det lille bibliotek


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

381 sider

Udgivet

2022

Ophav

Rachael Lucas(forfatter)

Lisbet Kjær Johansen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, historiske romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Lucy er udbrændt og tager orlov fra jobbet som historielærer i London. Hun flytter til en lille landsby, som både byder på nye venskaber, en roligere hverdag og dramatiske minder fra modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Hyggelig landsbyidyl for læsere af feel good-romaner


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jul. 2022

af

af

Maria Sjøblom

d. 18. jul. 2022

Lucy er udbrændt og tager orlov fra jobbet som historielærer i London. Hun flytter til en lille landsby, som både byder på nye venskaber, en roligere hverdag og dramatiske minder fra modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Hyggelig landsbyidyl for læsere af feel good-romaner.

Historielæreren Lucy er udbrændt og har taget orlov fra sit arbejde i London. Hun får mulighed for at leje et lille hus i landsbyen Little Maudley, hvis bare hun tager sig af den egenrådige, ældre dame, Bunty. Byens borgere får hurtigt engageret Lucy i et spændende projekt om lokalområdets historie. Byen ligger nemlig i nærheden af Bletchley Park, der spillede en stor rolle i modstandskampen under 2. verdenskrig. Bunty vil absolut ikke tale om sin rolle under krigen. Men da byens borgerforening vil nedlægge telefonboksen på torvet, opdager Lucy, at Bunty har et helt særligt forhold til netop det sted. Så er det godt, at teenageren, Freya og hendes far, Sam, har en anden idé til, hvad byen skal bruge den gamle telefonboks til.

Skøn feel good-roman fyldt med landsbyhygge, tætte venskaber og dramatiske historier om modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Den engelske forfatter er desværre ikke tidligere udgivet på dansk, men hun har udgivet mange bøger på engelsk.

På samme hygge-skala som Jenny Colgan. Her kan For langt fra digom en udbrændt sygeplejerske, der søger ro i Skotland, varmt anbefales.


Litteratursiden.dk [online]

d. 6. sep. 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. sep. 2022


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. sep. 2022

En charmerende fortælling om nye begyndelser, tilsat velkendte og hyggelige udfordringer i et malerisk, engelsk landsbymiljø. Hvor er det perfekte sted at tage hen, hvis man er en stresset skolelærer?...Informationer og udgaver

2022

Bog

Rachael Lucas

Cicero, 1. udgave

2022

Ebog

Rachael Lucas

Cicero, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Karin Rørbech

Cicero