Gå til indholdDet lange løb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

105 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Fem forskellige mennesker melder sig til et ni ugers løbeprogram "Fra sofa til 5 km" i Belfast. De opnår et fællesskab, der bringer deltagerne positivt videre i livet. En rørende og vedkommende roman til læsere af livsbekræftende fortællinger


Anmeldelser (1)


15. okt. 2021

Fem forskellige mennesker melder sig til et ni ugers løbeprogram "Fra sofa til 5 km" i Belfast. De opnår et fællesskab, der bringer deltagerne positivt videre i livet. En rørende og vedkommende roman til læsere af livsbekræftende fortællinger.

Maurice er pensionist og enkemand efter en trafikulykke og prøver at passe på sig selv, sin datter og sit barnebarn. Cathy er bibliotekar, fraskilt på tiende år og ved at komme sig efter en mistanke om brystkræft. Yana er en ung, tørklædeklædt flygtning fra Syrien, som især lider under savnet af sin storebror, der døde i modstandsbevægelsen. Brendan og Angela er kærester, der vil se perfekte ud på bryllupsbilledet. Romanen bygger på en radioserie i BBC på 10 afsnit.

En dejligt læseoplevelse. Med stor psykologisk forståelse giver den korte roman indsigt i helt forskellige menneskers skæbner og sociale liv. Især berøres forholdet til voksne børn, ensomhed og kærlighedens vilkår i et kapitalistisk opdelt samfund. Forfatterens sympati for personerne skinner igennem i et sprog fyldt med varm humor. Afsnittene fremtræder som noveller og skifter mellem personerne, så de taler 2-3 gange hver. De er velegnede til oplæsning enkeltvis eller ved at følge én person.

Vinterbørn


Ar


: roman fortæller også om et fællesskab, der opstår mellem mennesker med forskellig baggrund. Stemningen er som hos Audur Ava Olafsdottir i fx Ar : roman, hvor der fortælles med ømhed om at finde en mening med livetVinterbørn : roman fortæller også om et fællesskab, der opstår mellem mennesker med forskellig baggrund. Stemningen er som hos Audur Ava Olafsdottir i fx : roman, hvor der fortælles med ømhed om at finde en mening med livetVinterbørn : roman fortæller også om et fællesskab, der opstår mellem mennesker med forskellig baggrund. Stemningen er som hos Audur Ava Olafsdottir i fx Ar : roman, hvor der fortælles med ømhed om at finde en mening med livet.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Punktskrift

2022

Bog

2021

Ebog

2021