Gå til indholdDet hele handler ikke om dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

231 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Forfatteren opdaterer fem klassiske, stoiske principper og viser, hvordan de kan bruges til at håndtere en moderne tilværelse og skabe et liv med sindsro, frihed og mening. Med anvisninger til princippernes brug i arbejdslivet


Anmeldelser (9)


10. feb. 2020

Til læsere der sidder fast i selvrealiseringsmaskinen, gives der her et bud på, hvordan man kan håndtere det moderne livs uendelige muligheder, med nogle gode råd fra antikkens største tænkere.

Efter i årevis at have læst selvhjælpsbøger og besøgt psykologer, fandt Overgaard tilbage i antikken og den stoiske filosofis tænkning om livet, og fandt ro, mening og formål. I bogen giver han ikke en fagfilosofisk kortlægning af stoicismen, men en handlingsorienteret praktisk udlægning, med de personlige erfaringer i fokus. Først får vi en kort introduktion til stoicismens historie, derefter gennemgås fem grundprincipper: selvkontrol, status, fristelser, dødsangst og selvoptagethed. Hvert kapitel afsluttes med anvisninger til princippernes brug i arbejdslivet.

Yderst inspirerende bog hvor Overgaard øser ud af egne erfaringer, blandet med antik visdom og underholdende eksempler fra moderne populærkultur. En cocktail der lykkes til fulde. Man føler sig i lærerigt og godt selskab, og jeg tror, de fleste læsere vil tage en del med sig videre i livet.

Opgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast


Et bedre jeg


Epiktets livsvisdom


Stoikerne


Om vredeOm mildhedOm sindsro


Marcus Aurelius - tanker om livet og væren


og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' . Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i , Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, , Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Opgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og væren.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2020-08-27

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 8. mar. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 13. mar. 2020

Berlingske tidende

Af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 21. feb. 2020

Weekendavisen

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 28. feb. 2020

Børsen

Af

Henrik Ørholst

2020-04-02

Logos

Af

Bodil Kruse (f. 1944)

2020, nr. 2

Logos

Af

Susanne Høeg

2021, nr. 2


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020