Bøger / skønlitteratur / roman

Det godes pris : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
247 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
roman, spænding
Originaludgave
2013

Beskrivelse


Politisk thriller. Den kvindelige statsminister bliver afpresset med nogle meget pikante billeder. Den fallerede journalist Jon Bremer prøver at opklare sagen, men det får vidtrækkende politiske konsekvenser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 4. sep. 2013

Læserskaren til denne spændingsbog er bred. Man fanges hurtigt af spændingen, så var man ikke så meget til politiske spil inden læsningen, bliver man det hurtigt.

Journalisten Jon Bremer bliver ringet op af den tidligere gymnasiekæreste og den nuværende statsminister, som beder om hjælp. Nogen truer med at offentliggøre nogle meget pikante billeder af statsministeren, hvis ikke hun makker ret. Bremer begynder at grave i sagen og det får hurtigt vidtrækkende politiske konsekvenser. Afpresserne vil have statsministeren til at bremse udviklingen af bølgeenergi, men Jon nægter at give efter. Hurtigt bliver det en klapjagt for Jon, som ikke står tilbage for noget. Fra start til slut er der fart over feltet og beskrivelsen af statsministerens private forhold henleder straks tankerne hen på Thorning-Schmidt. Måske er det en tand for meget, idet kritikken ikke er til at tage fejl af. Christian Tornbakke er et pseudonym.

Romanen Falske stemmer af Allarp ligger lige for at sammenligne med. Alternativt er Rohleders Møns klint i klart vejr et godt bud. Borgen af Malmose handler meget mere om de politiske magtkampe og har ikke på samme måde fokus på spændingsmomentet.

Spændingsfyldt roman om det politiske spil og om hvor langt man vil gå i det godes tjeneste. Fart over feltet gør bogen spiselig for alle.


Berlingske tidende

d. 6. sep. 2013

af

af

Søren Kassebeer

d. 6. sep. 2013