Gå til indholdDet godes kamp


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

286 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Anmeldelser (1)


4. nov. 2020

Meredith McKenzie drømmer ikke om ægteskab og børn, men om at få en god uddannelse. Hun vil nemlig kæmpe mod uretfærdighederne i et splittet USA, hvor racediskrimination og Vietnamkrigen sætter dagsordenen. En gribende fortælling om en voldsom periode i USA's historie. Især for kvinder.

Amerikanske Meredith McKenzie er vokset op i Tyskland, hvor hendes far var advokat ved Nürnberg Processerne. Meredith savner at bo i Tyskland, da familien vender hjem til USA. Men på Vassar, et anerkendt universitet for kvinder, møder hun Claudia, som har overlevet de tyske koncentrationslejre og et livslangt venskab opstår. Merediths forældre ser helst, at hun bliver gift og falder til ro. Men hendes elskede farfar, der er højesteretsdommer, opmuntrer hende til at uddanne sig, så hun kan kæmpe mod uretfærdighederne i det splittede USA. Det er en voldsom tid med opgør mod behandlingen af sorte, protester mod Vietnamkrigen og ikke mindst mordet på John F. Kennedy. Kan en kvinde som Meredith nogensinde finde lykken?.

Danielle Steel skriver, med Merediths livshistorie, en gribende fortælling om kvindernes frigørelse og USA's dramatiske historie. Der er ikke plads til de store nuancer når hele følelsesregistret skal spilles igennem. Men det er både underholdende, en vigtig historie og ikke mindst rørende.

Læs også Sommeren 1969


af Elin HilderbrandLæs også Sommeren 1969 af Elin Hilderbrand.

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Bog

2020

Ebog

2020