Bøger / faglitteratur

Det gode livs psykologi : hvad er et godt liv?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
211 sider: ill.
Udgivet
2013

Beskrivelse


Udforsker og beskriver mulighederne for at opleve et godt liv, og hvordan man gennem handlinger, valg og tanker er medbestemmende for egen livsopfattelse.

Indhold

Det gode liv ; Et udviklingspsykologisk perspektiv ; En neuropsykologisk forståelse af det gode liv ; Sundhedspsykologi ; Livskvalitet ; Forskellige tænke- og handlemåders betydning ; Inklusion og stress ; Et samfundsmæssigt perspektiv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 14. mar. 2013

En bog om hvordan vi forholder os til det gode liv. Den er på et relativt højt fagligt niveau, så den er nok mest velegnet fra gymnasieniveau og til pædagog- og psykologistudiet. Selv skriver forfatteren, at den henvender sig til alle, der ønsker en bedre forståelse af hvordan man fremmer sine muligheder for et godt liv.

Forfatteren er cand.psych. og har skrevet flere bøger om psykologi, pædagogik og livskvalitet. Det gode livs psykologi er ifølge Peter Clausen baseret på et dynamisk forhold mellem følelser, handlemåder, relationer og samfundsmæssige vilkår. Han gennemgår temaet ud fra et udviklingspsykologisk perspektiv, et neuropsykologisk perspektiv, ud fra inklusion, stress og livskvalitet. Han ønsker bl.a. at give et indblik i en ny forståelse af livskvalitet, og at der er en sammenhæng mellem indre og ydre livsvilkår. Ligeledes mener han, at man i denne type psykologi bør værdsætte både den erfaringsbaserede viden og den videnskabeligt baserede viden. Bogen er særdeles godt gennemarbejdet, og han kan sit stof. Den er en bred indføring i det gode livs psykologi. Personligt synes jeg dog den stikker lidt i alle retninger, og viser med tydelighed at emnet er komplekst og har mange facetter.

Emnet er meget i tråd med Tilværelsespsykologi, 2013, af en anden dansk forfatter.

Bogen er efter min mening mest rettet mod studiebrug fra gymnasiet og op efter. Forfatteren beskriver med sin faglighed et stort komplekst emne, og kommer rundt i mange kroge af emnet.


Kristeligt dagblad

d. 1. juli 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 1. juli 2013