Bøger / faglitteratur

Det gode liv : mere end dig selv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvad er det overordnede i et godt liv? Er det parforholdet, familielivet, naturen, arbejdsfællesskabet, eller er det dannelse, noget æstetisk, etisk eller religiøst?

Indhold

Det gode liv og samtidsdiagnose (Carsten René Jørgensen: Psykoterapi som vejen til det gode liv? Johannes Andersen: Aflysning: det gode liv. Carl-Göran Heidegren: Det gode liv hinsides oplevelsessamfundet). Det gode liv i filosofisk perspektiv (Chung Kim: Det gode : eksistentiel apori og filosofisk afklaring. Anne Marie Pahuus: Om lykke og sansen for skønhed. Anders Moe Rasmussen: Autonomi hinsides patos og illusion : eller om Kants autonomitanke og hvad deraf fulgte. Rasmus Willig: Kritikkens forfatning : om muligheden for en gyldig kritisk sociologisk samtidsdiagnose). Det gode liv i praksis (Dominique Bouchet: Det tabte bånd og det gode liv. Merete Wiberg: Om frihed og børns etiske dannelse. Jakob Dahl Rendtorff: Det fælles gode og samfundsansvar i det økonomiske liv : er virksomheden andet og mere end et instrument til egoistisk profitmaksimering? Jens Christensen: Frihed og samhørighed i menneskers forhold til naturen)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2004

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 31. aug. 2004

Hvad er det gode liv? spørger redaktørerne af denne antologi - 11 forskere, der virker på universitetsniveau indenfor sociologi, psykologi, filosofi og tilgrænsende områder. Bag spørgsmålet ligger en opfattelse af, at det gode liv også er kulturelt og samfundsmæssigt defineret, og at vor tids fokus på individet betyder, at vi hver især har mulighed for at søge vores egen udgave af det gode liv, men at vi samtidig selv har ansvaret for at skabe det. Forfatterne nærmer sig spørgsmålet fra forskellige vinkler, og redaktørerne har da også valgt at opdele indlæggene i tre afsnit "Det gode liv og samtidsdiagnose", "Det gode liv i filosofisk perspektiv" og "Det gode liv i praksis". Selvom et enkelt indlæg har en personlig reference, er bogen skrevet af forskere for akademikere. Det betyder, at der er styr på henvisninger og noter, men også, at teksterne stiller krav om et forudgående kendskab til begreber og forfattere på området, som ligger over det, man fx kan forvente at finde hos studerende på gymnasieniveau.


Folkeskolen

Årg. 122, nr. 1/2 (2005)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 122, nr. 1/2 (2005)


Slagmark

Nr. 44 (2005)

af

af

Ulrik Bisgaard

Nr. 44 (2005)