Gå til indhold



Det glemte brev


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

304 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman



Originaludgave

2018


Beskrivelse


En yngre amerikansk kvinde lader i 1989 en frimærkeekspert vurdere sin fars store frimærkesamling. Et usædvanligt østrigsk frimærke fra 2. verdenskrig dukker op og viser sig at knytte familier sammen på tværs af landegrænser og gennem 50 år


Anmeldelser (4)


15. mar. 2018

I et enkelt lille frimærke gemmer der sig en historie om krig og fred, kærlighed og tab over en periode på 50 år. Det erfarer Katie, da hun skal have vurderet sin demente fars frimærkesamling. En fin, lidt vemodigt stemt familiefortælling for alle med sans for en god historie på en historisk baggrund.

Østrig 1938. Den unge forældreløse Kristoff kommer i lære hos en anerkendt, jødisk frimærkegravør Han får en plads i familien og forelsker sig i familiens ældste datter Elena. Knap er han udlært, før Krystalnatten varsler grusomme tider for jøderne. 50 år senere opsøger Katie i Los Angeles frimærkeeksperten Benjamin for at få vurderet sin demente fars store frimærkesamling. Og en gammel kuvert bærer et så usædvanligt østrigsk frimærke, at både Katie og Benjamin opsluges af at finde frem til frimærkets historie, der viser sig at knytte an til Katies egen historie. Det er den amerikanske forfatters første voksenbog på dansk.

En dramafyldt skæbne- og familiehistorie med sympatiske karakterer, hvor Katies nutidsspor træder stærkest og mest udfoldet frem. Kapitlerne veksler romanen igennem mellem 1989 og 1939 i et helt fast, lidt skematisk mønster, hvor alle tråde og tilsyneladende sammentræf dog samles så fint ved romanens afslutning.

Romanen lægger sig fint - og noget lettere læst - i slipstrømmen af usædvanlige skæbner under 2. verdenskrig, som vi har set i Alt det lys vi ikke ser


Manhattan Beach


og Manhattan BeachRomanen lægger sig fint - og noget lettere læst - i slipstrømmen af usædvanlige skæbner under 2. verdenskrig, som vi har set i Alt det lys vi ikke ser og Romanen lægger sig fint - og noget lettere læst - i slipstrømmen af usædvanlige skæbner under 2. verdenskrig, som vi har set i Alt det lys vi ikke ser og Manhattan Beach.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2018-04-11

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 4. jun. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 6. jun. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018

Punktskrift

2018