Gå til indholdDet glade hjerte lever længst : om livskunst, lykkestunder og levet liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

313 sider

Udgivet

2008

genre/form

erindringerOriginaludgave

2007


Anmeldelser (3)


1. jan. 1970

Vil især tiltale et modent publikum, der har brug for at få sat livets op- og nedture lidt i relief. For yndere af fx Johannes Møllehave, Benny Andersen og Jane Aamund.

25 mere eller mindre kendte personer, de fleste med et langt liv bag sig, har givet deres personlige bídrag til denne antologi om livets lykkestunder og livskraft på trods. Hanne Reintoft skriver om et dejligt aktivt liv og en elsket mand, Johannes Møllehave fortæller bl.a. om en ukuelig 99-årig, Diana Benneweis om at forlige sig med psykisk sygdom, Gregers Dirckinck-Holmfeld om at være til stede lige nu og opleve en smuk solopgang, andre fortæller om en fødsel, glæden ved at male osv. Her kunne nævnes mange flere, fælles for alle bidragydere er at de kender til både sorg og lykkefølelse. Indimellem de små historier er der digte og citater fra forskellige kendte mennesker som fx Karen Blixen og Dan Turèll. Redaktøren Erling Møllehave er bror til Johannes Møllehave, og der er da også flere tekster fra Møllehave-familien.

Bogen kan bruges på samme måde som fx Det skal mærkes at vi lever, 2004, med Benny Andersen og Johannes Møllehave eller andre mindre historier om kunsten at kunne glæde sig trods uundgåelige sorger. Flere af historierne har vi hørt før, bl.a. Diana Benneweis' historie om sin sygdom og Paula Larrains erindringer.

25 erindringsglimt hvoraf nogle er hørt før, de fleste nye. Kan bruges til almindelig opmuntring på en grå dag. God til oplæsning for ældre mennesker pga. den korte form.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Kristeligt dagblad

Af

Dorte Washuus Bundgaard

d. 29. dec. 2007

Bogmarkedet

Af

Hanne Smedegaard

Årg. 154, nr. 2 (2008)


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Bog

2008