Gå til indholdDet første år uden : en bog om tab, sorg og savn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

51 sider: ill.

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


En bog for voksne der vil prøve at hjælpe og støtte et barn eller et ungt menneske når vedkommende har oplevet en nærtståendes død


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Hjertevarm procesbog til sorgbearbejdning for børn i forbindelse med dødsfald. Bogen skal læses og anvendes sammen med en voksen og indeholder både stof til samtale samt mulighed for at notere egne overvejelser, minder samt tanker ned.

Bogen er skrevet af Lene Østergaard, som er præst, efteruddannet i sorgterapi og har arbejdet med diverse sorggrupper. Bogen er udformet som en kinabog med plads til egne noter, tanker og minder samt en masse velvalgte og gode spørgsmål til overvejelse. Hovedemnerne er 1. Dødsfald og begravelse, 2. Den første tid efter, 3. Savn og mærkedage. Bogen er lige til at gå til og en stor hjælp til sorgbearbejdelse for de efterladte.

Der findes mange gode udgivelser til sorgbearbejdning i forbindelse med dødsfald, bl.a. Kræftens Bekæmpelses undervisningsmaterialer i serien OmSorg. Denne bog hører blandt de absolut allerbedste til sorgbearbejdelse.

Bogen bør stå klar til anvendelse på folke- og skolebiblioteker landet over, for døden indtræffer før eller siden, og denne bog er en fantastisk hjælp i den sammenhæng. Præster kan også anvende bogen til uddeling i forbindelse med familiesamtaler omhandlende begravelser.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Sygeplejersken

Af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 108, nr. 19 (2008)

Børn & unge

Af

TVL

Årg. 39, nr. 16 (2008)

Præsteforeningens blad

Af

Kirsten Støve Lundager

Årg. 98, nr. 40 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008