Gå til indholdDet første år : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

130 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Digte. Samling af selvbiografiske rim på vers om en mors oplevelser med et nyfødt barn, som lider af en alvorlig genfejl


Anmeldelser (1)


19. dec. 2017

Selvbiografiske digte om en mor, som får en baby med en alvorlig genfejl. Henvender sig til forældre til handicappede børn.

Ida Dres Rosenstjerne blev født med en genfejl, der bevirkede, at hun stoppede med at trække vejret blot 10 minutter efter fødslen. Imod alle odds overlevede den lille pige, og lever i dag i bedste velgående: "Hvert lille skridt kræver uendelig mange gentagelser, men hun udvikler sig langsomt - i sit helt eget tempo," som Lise Dres, forfatteren og moderen, skriver i forordet til digtsamlingen. I digtene sætter Lise Dres ord på de voldsomme følelsesmæssige op- og nedture, hun har været igennem med sit barn. Fra de bange og usikre: "Jeg er bange / Jeg er meget bange / Jeg plejer ikke at være så bange" til de ekstatiske: "Tænk at være vidne til et sandt mirakel".

Der er ikke tale om store poetiske eksperimenter eller sproglig ekvilibrisme, men alligevel er digtene læseværdige. Digtenes styrke skal findes i den barske historie, der fortælles om en mors sorg, angst og desperation, men også om glæde og håb. Digtene vil være givende læsning for alle, som har oplevet at miste et barn eller har et handicappet barn.

Susanne Lohmanns Med udsigt til livet


Nanna - et andet liv


Hva' vil du ha'?


er en digtsamling om sorgen over et dødfødt barn. For andre skønlitterære bøger om børn med handicap henvises til romanen Nanna - et andet liv og - for de mindste - billedbogen Hva' vil du ha'?Susanne Lohmanns Med udsigt til livet er en digtsamling om sorgen over et dødfødt barn. For andre skønlitterære bøger om børn med handicap henvises til romanen og - for de mindste - billedbogen Hva' vil du ha'?Susanne Lohmanns Med udsigt til livet er en digtsamling om sorgen over et dødfødt barn. For andre skønlitterære bøger om børn med handicap henvises til romanen Nanna - et andet liv og - for de mindste - billedbogen Susanne Lohmanns Med udsigt til livet er en digtsamling om sorgen over et dødfødt barn. For andre skønlitterære bøger om børn med handicap henvises til romanen Nanna - et andet liv og - for de mindste - billedbogen Hva' vil du ha'?.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen


Informationer og udgaver

Bog

2017