Bøger / faglitteratur

Det essentielle : skær igennem og gør det nødvendige


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren introducerer begrebet "essentialisme", som handler om at stoppe op, vurdere mulighederne og vælge dem eller de muligheder, der virkelig betyder noget.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2016

af

af

Morten Brynildsen

d. 12. dec. 2016

Rusk op i dine vaner og forestillinger om, hvad der er vigtigt i dit liv - og bliv en ægte essentialist. Kort sagt: Gør færre ting bedre! For læsere af simple living-bøger.

Mange vil endelig få navn på det fænomen, de har praktiseret i mange år: essentialisme. Når essentialisten træffer valg, gør han det ud fra meget selektive kriterier. Og han bevidstgør og kaster lys på de beslutninger, der ofte træffes ubevidst. Alternativet er, at andre vælger for en. Greg McKeown centrerer sin bog omkring Paretos Lov, der bekendtgør, at 20% af ens arbejdsindsats giver 80% af resultaterne. Udfordringen ligger i at identificere de 20% og optimere på dem.

McKeown gentager mange af genrens gammelkendte eksempler og vendinger, så erfarne læsere af selvhjælpsbøger vil opleve en del af bogens indhold som gentagelser af allerede kendte råd: respekter den sengetid, find dit indre barn frem i leg etc. Eksempler med Rosa Parks' bustur og Mandelas indspærring virker efterhånden også lidt slidte. Bogens første halvdel er dog aldeles fremragende, og i en snæver vending kan man nøjes med at læse den. Første halvdel kan også med fordel genlæses en gang om året. Den indeholder gode råd, som især er brugbare i arbejdslivet.

Et af de bedste essentialistiske værk i genren selvudvikling siden Coveys Syv gode vanerVanens magt, Charles Duhiggs Vanens magt og Mihaly Csikszentmihalyis flow-bøgerEt af de bedste essentialistiske værk i genren selvudvikling siden Coveys Syv gode vaner, Charles Duhiggs og Mihaly Csikszentmihalyis flow-bøger.


Jyllands-posten

d. 18. feb. 2017

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 18. feb. 2017


Teknik & miljø

2017, nr. 6/7

af

af

Jørn Madsen

2017, nr. 6/7