Gå til indholdDet er ligesom et digt : samtaler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

360 sider

Udgivet

2017

genre/form

samtalerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Gengivelse af fire samtaler som de to forfattere og venner Jørgen Leth og Jens Christian Grøndahl har haft indenfor en toårig periode. Samtalerne kredser om fælles referencer, samfundet, kollegerne og selvfølgelig kunsten, som den kraft der driver dem begge


Anmeldelser (4)


10. nov. 2017

Samtalebog mellem de to venner Jørgen Leth og Jens Christian Grøndahl. Samtalerne kredser om fælles referencer, samfundet, kollegerne og selvfølgelig kunsten, som den kraft der driver dem begge. Til fans af begge forfattere.

En næsten én til én gengivelse af fire samtaler de to forfattere har optaget i JCG's hjem, inden for et toårigt tidsrum. Anne Vibeke Vad, gift med JCG, deltog sporadisk i samtalerne og har redigeret processen. Samtalerne handler bl.a. om kultursammenstød, velfærdsstat, ytringsfrihed og kunstenerens rolle i samfundet.

"Det er ligesom et digt", siger JL, "Man starter i øverste venstre hjørne og så ved man ikke hvor det fører hen". Sådan starter de fire samtaler også, uden fast agenda, uden dagsorden. Begge kunstnere er lidenskabelige, og ret så modsatrettede, individer med meninger og meget på hjerte. Samtalerne her byder dog ikke på megen trods, der er en godvillig enighed om den gode stemning, hvilket på den ene side er ærgerligt, da de begge har masser af krudt i kanonen, på den anden ér det vældigt hyggelig at følge venskabets vævende samtaler om kunst, kultur, sædernes forfald og anekdoterne om de utallige litterære kolleger, de har mødt gennem årene.

Grøndahl har udgivet erindringsbogen Om en time springer træerne ud


Lethland


Det uperfekte menneske - director's cut


. Leths livsværk er analyseret i Lethland og man kan i Det uperfekte menneske - director's cut læse et udvalg af Leths erindringsessaysGrøndahl har udgivet erindringsbogen Om en time springer træerne ud. Leths livsværk er analyseret i og man kan i Det uperfekte menneske - director's cut læse et udvalg af Leths erindringsessaysGrøndahl har udgivet erindringsbogen Om en time springer træerne ud. Leths livsværk er analyseret i Lethland og man kan i læse et udvalg af Leths erindringsessaysGrøndahl har udgivet erindringsbogen Om en time springer træerne ud. Leths livsværk er analyseret i Lethland og man kan i Det uperfekte menneske - director's cut læse et udvalg af Leths erindringsessays.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. nov. 2017

Information

Af

Tine Byrckel

d. 27. nov. 2017

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 10. nov. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017