Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Det er kvinder som mig, de kalder ofre : om Razan Haugaard


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

147 sider

Udgivet

2020

Ophav

Dorte Hygum Sørensen(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer, biografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om Razan Haugaards (f. 1972) dramatiske liv fra forældrene solgte hende som 13-årig til en 16 år ældre mand, til tiden som kurdisk flygtning i Danmark. Om hendes vej til den vestlige frihed, uddannelse og hendes liv som selvforsørgende kvinde


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. apr. 2020

Om Razan Haugaard, der kom til Danmark som 17-årig kurdisk flygtning. Bogen fortæller om hendes dramatiske baggrund og hendes nuværende liv som forbillede for andre nydanske kvinder. For voksne med interesse i integration.

Da Razan var 13 år, solgte hendes forældre hende til en 16 år ældre mand. Sammen med ham levede hun en farlig tilværelse som kurdisk frihedskæmper. Da hun var 17 år og mor til to, kom familien til Danmark som flygtninge. Bogen fortæller historien om en ung kvinde, der lykkes med at uddanne og integrere sig. Razan bliver hurtigt god til dansk, bliver webudvikler og håndterer to børn. Hendes mand har ikke nær så nemt ved at integrere sig. Læseren følger hendes vej til den vestlige frihed og uddannelse, som hun sætter meget højt. Bogen er skrevet af en journalist som en fortælling i 3. person.

Rigtig spændende og velskrevet bog om en usædvanlig kvinde. Det er meget virkningsfuldt, at bogen veksler mellem at beskrive Razans liv som flygtning i fortiden og som succesfuld, selvforsørgende powerkvinde i nutiden. Hendes store hjælp til andre kommer også fint frem.

Denne bog af Ali Aminali fortæller også historien om en meget velintegreret nydansker, der arbejder for bedre integration i Danmark: Alis danmarkshistorie.


Politiken

d. 4. maj. 2020

af

af

Liselotte Wiemer

d. 4. maj. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Dorte Hygum Sørensen

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Dorte Hygum Sørensen

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Iben Dorner

Nota

2020

Lydbog (net)

indlæser: Iben Dorner

Gyldendal

2020

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Iben Dorner

Gyldendal