Bøger / skønlitteratur til børn

Det er gratis


Beskrivelse


Maja ser godt ud. Hun drømmer om at blive model. En dag møder hun en fotograf, der gerne vil hjælpe hende. Mon hun når sin drøm?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 20. maj 2008

Bogen henvender sig til unge læsesvage og tosprogede fra 13 (7. kl.) til 15 år. Denne bog er mest relevant for målgruppens piger. Den kan bruges til fritidslæsning og læsetræning.

Forfatteren er kendt af og populær i målgruppen. Genren er realistisk. Bogens format er mindre end A5. Teksten er skrevet hovedsageligt i korte, overskuelige sætninger, hvor ligefrem ledstilling dominerer. Det virker godt til målgruppen, men for dem, der er vant til sværere litteratur, kan det virke noget abrupt. Sproget er letforståeligt hverdagssprog. Layoutet er overskueligt; "luftigt" med mange ekstra mellemrum. Bogen handler om to veninder Maja og Sofie, der begge er 14 år. Maja er en veldrejet pige, som drømmer om at blive model og leve livet foran fotografernes linser. En fotograf fra et modelbureau henvender sig til Maja, da pigerne sidder i en bus. Han inviterer hende i studiet. Hun tager imod tilbuddet, og så ruller fortællingen. På et yderst realistisk niveau fortælles, hvordan han stille og roligt "arbejder" med Maja, og hvordan hun ikke opdager, hvor langt hun egentlig går, indtil Sofie råber vagt i gevær, og Maja når at få trukket sig i tide.

Der er flere bøger i Café serien med indhold og emner, der er yderst relevante for målgruppen.

Det er vedkommende læsning for målgruppen - og for andre i den alder. Uden hævede pegefingre kommer forfatteren omkring farerne (der berøres også kort spisevægringsproblematikken) for at gå så meget op i sit udseende, at man glemmer at tænke sig om.