Gå til indholdBøger / faglitteratur / billedværker

Det er et magisk øjeblik lige nu : Jørgens Leths liv med cykelsporten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

270 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Genre og formbilledværker

Beskrivelse


Forfatteren besøger Jørgen Leth (f. 1937) i Haiti og får ham til at fortælle, hvad det er ved cykelsporten, der bliver ved med at fængsle og fascinere ham


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jun. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 18. jun. 2018

Fans af Jørgen Leth vil nyde denne bog, både teksten og billederne. Det er en intellektuel og sprogligt udfordrende cykelbog, der tager læserens forhåndsviden om cykelsport for givet.

Bogen er en personlig fortælling om Jørgen Leth og hans liv med cykelsport. Det er både forfatterens fortælling om hans møde med Jørgen og Jørgens fortælling om cykelsporten. Forfatteren besøger Jørgen på hans elskede Haiti, hvor de to mænd taler om livet og især livet med cykelsporten der har fyldt meget for dem begge. Der er også en fortælling om aldring, alkohol og vodu. Bogen indeholder mange helsides fotos.

Hvis man er fan af Jørgen Leth, vil man nyde denne bog. Det er egentlig også en forudsætning, for selvom anekdoterne bliver berørt, bliver de ikke genfortalt. For den indviede er det kun et plus, andre vil måske syntes der mangler noget. De stærke, stemningsmættede og nærgående fotos giver uden tvivl læsningen en ekstra dimension. Ikke fordi teksten mangler noget, men fordi billederne forgrener sig ud i helt andre fortællinger, der også er interessante.

Der er skrevet andre bøger hvor cykelsporten bliver sat i en mere intellektuel ramme, det er fx Sportshjerteaf Daniel Dencik, men også Jørgen Leths egne bøger er relevante til videre læsning.


Kommunikationsforum [online]

d. 2. jul. 2018

af

af

Tonny Vorm

d. 2. jul. 2018


Journalisten

2018, nr. 8

af

af

Johs Lynge

2018, nr. 8


Jyllands-posten

d. 22. jul. 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 22. jul. 2018


Information

d. 29. jun. 2018

af

af

Tonny Vorm

d. 29. jun. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Jakob Kristian Sørensen (f. 1972-08-27)

Gyldendal, 1. udgave