Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Det er en meget dårlig idé at gemme bananer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

100 sider

Udgivet

2023

Ophav
Genre og formroman, romaner, humor, satire
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Keld trisser rundt i villakvarteret i sin ferie og småfilosoferer over livet, naboerne og sit ægteskab - eller lukker verden ude med Mozart og sine bøger. Til læsere af satirisk-humoristiske samtidsromaner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 15. mar. 2021

Keld trisser rundt i villakvarteret i sin ferie og småfilosoferer over livet, naboerne og sit ægteskab - eller lukker verden ude med Mozart og sine bøger. Til læsere af satirisk-humoristiske samtidsromaner.

60-årige journalist på lokalavisen Keld har ikke noget entydigt billede af, hvad der har gjort, at han og Lene er forblevet gift. Han bager lidt på Styrmandens Emma med den positive indstilling til livet. Småsure Lene, der har nedlagt lysten til sex, forsøger forgæves at få vanemennesket Keld overtalt til en sølvbryllupsrejse. Naboen og småracisten Adolf forsøger at overtale Keld til at skrive under på en erklæring imod Olsens Moské længere nede ad vejen. En anden nabo, som han ikke bryder sig om, søger han politisk asyl hos, når det brænder på derhjemme. Michael Pedersen har udgivet fem romaner.

En (grov)humoristisk satire om den navlebeskuende smålighed i villakvarteret, og om en ældre mands forsøg på at tilbageerobre sin postion i ægteskabet og livet. Keld observerer, associerer og kommenterer alt omkring sig og deltager i finurlige dialoger. Humoren får dog ikke helt greb om den fragmenterede historie om den lidt lade Keld, der begår sig bedst som kommentator af andres liv.

Michael Pedersen har senest udgivet romanen TørkeBorgerligt tusmørke


om den knarvorne ældre enkemand Hugo. I Borgerligt tusmørke tager Simon Fruelund et snapshot af indbyggerne i to gader i en københavnsk forstadMichael Pedersen har senest udgivet romanen Tørke om den knarvorne ældre enkemand Hugo. I tager Simon Fruelund et snapshot af indbyggerne i to gader i en københavnsk forstad.Informationer og udgaver

2023

Bog

Michael Pedersen (f. 1974)

mellemgaard, 1. udgave

2021

Bog

Michael Pedersen (f. 1974)

Brændpunkt, 1. udgave

2023

Ebog

Michael Pedersen (f. 1974)

mellemgaard