Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibelfortolkninger

Det er din egen skyld : Jobs bog - nudansk og fortolket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

219 sider

Udgivet

2017

Genre og formbibelfortolkninger, fortolkninger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Nyoversættelse af den gammeltestamentlige fortælling om Job, efterfulgt af 3 essays med bud på hvad vi i dag kan lære af denne fortælling


Indhold

  • Forvandlingen / Anders Fogh Jensen

  • Gud er ikke en tam huskat / Elli Kappelgaard

  • Barrokkomponisten og byldemanden


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 23. nov. 2017

Nyoversættelse af Jobs Bog. Den tidløse historie om verdens mægtigste mand, der mister alt og konfronteres med spørgsmål om lidelse, retfærdighed og skyld. Historien følges til dørs af 3 essays med bud på, hvad vi kan lære af historien om Job. Til Bibelinteresserede, der gerne vil læse i et nutidigt sprog.

Jobs Bog i en nudansk oversættelse fra Biblia Hebraica Stuttgartensia. Ledsaget af tre fortolkende essays af filosoffen Anders Fogh Jensen, psykologen Elli Kappelgaard og teologen Leif Andersen. De tre essays behandler temaer som individets utilstrækkelighed, Guds retfærdighed og moral og meningen med tilværelsens lidelse og modgang.

Historien om Job er eviggyldig og har stor litteraturhistorisk værdi. Så alene dér ligger et stort ansvar i en oversættelse, plus det at kunne tæmme en tekst, der behandler det til alle tider aktuelle spørgsmål: Hvordan kan der være lidelse i en kærlig og almægtig Guds verden? Den nudanske version fungerer mundret og flydende, selvom det kan føles som mangel på dybde, når de "svære" ord luges bort. Men teksten får også nyt liv, bliver umiddelbart mere vedkommende og er en klog fornøjelse at læse. De tre essays er velskrevne og stiller skarpt på nutiden med Jobs øjne.

Tegneserien Historien om JobJobs bog fortolket


Jobs bog


Fra askedynge til mødet med Gud


, ligeledes på nutidsdansk, kan læses af yngre læsere. Fortolkninger i tidshistorisk og nutidig sammenhæng kan findes i Jobs bog fortolket, Jobs bog og Fra askedynge til mødet med GudTegneserien Historien om Job, ligeledes på nutidsdansk, kan læses af yngre læsere. Fortolkninger i tidshistorisk og nutidig sammenhæng kan findes i , Jobs bog og Fra askedynge til mødet med GudTegneserien Historien om Job, ligeledes på nutidsdansk, kan læses af yngre læsere. Fortolkninger i tidshistorisk og nutidig sammenhæng kan findes i fortolket, og Fra askedynge til mødet med GudTegneserien Historien om Job, ligeledes på nutidsdansk, kan læses af yngre læsere. Fortolkninger i tidshistorisk og nutidig sammenhæng kan findes i Jobs bog fortolket, Jobs bog og .


Berlingske tidende

d. 21. dec. 2017

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 21. dec. 2017


Kristeligt dagblad

d. 1. dec. 2017

af

af

Steen Skovgaard

d. 1. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Bibelselskabet, 1. udgave

2017

Ebog

Bibelselskabet, 1. ebogs udgave