Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det epidemiske samfund


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Analyser om vores samfund, som er ramt af COVID-19. En række samfundsforskere undersøger dybdegående, hvordan magt, køn, klasser, mv. har ændret sig under coronakrisen. For samfundsfagligt og politisk interesserede.

Indhold

Historie, smitte, magt og social teori (Anders Fogh Jensen: Epidemiernes historiske samfundsaftryk. Christian Borch: Corona, markedssmitte og sociale laviner. Lars Tønder: Biopolitikkens dobbelthed : om magt og magtesløshed i det epidemiske samfund). Globalisering, klima og migration (Anders Blok: Virus, klima og risikosamfund. Stine Krøijer: Efter isolationen : om livet i ruinerne af et annonceret fremskridt. Ninna Nyberg Sørensen: Coronavirus og migration). Identitet, krop og følelser (Betydningen af køn og kønsnormer i det epidemiske samfund : COVID-19 i et kønsperspektiv / Stine Thidemann Faber og Claus D. Hansen. Bjørn Schiermer: Corona og kroppens kollektivitet. Coronapandemien og dødens tilbagekomst i nutidens samfund / Michael Hviid Jacobsen og Anders Petersen). By- og hverdagsliv (Bente Halkier: Virus og hverdagsliv. Ole B. Jensen: Mobilitet efter Corona : ændringer i transport og byliv. Lene Tanggaard: Gør en pandemisk krise os reelt mere kreative?). Arbejdsliv, civilsamfund og ulighed (Coronakrisen på kanten af arbejdsmarkedet / Anna Ilsøe og Trine P. Larsen. Solidaritet og frivillighed under coronakrisen : netværks betydning for fordelingen af uformel civil hjælp / Mia Lunding Christensen ... et al.). Virus, ulighed og geosociale klasser / Pernille Tanggaard Andersen og Nikolaj Schultz). Medier og overvågning (Anders Kristian Munk: Internettet, indodemien og den sagsorienterede offentlighed. Anders Albrechtslund: Corona og overvågning)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 18. nov. 2020

Analyser om vores samfund, som er ramt af COVID-19. En række samfundsforskere undersøger dybdegående, hvordan magt, køn, klasser, mv. har ændret sig under coronakrisen. For samfundsfagligt og politisk interesserede.

Bogen analyserer vores samfund, som det ser ud, efter vi er blevet ramt af COVID-19. Denne skelsættende begivenhed fremlægges som indeholdende potentiale til at være en samfundsforandrende begivenhed og et historisk brud. Bogen undersøger de dybereliggende brud og de mange idéer, tanker og relationer, som COVID-19 har ført med sig og reflekterer over og analyserer tilstedeværelsen af epidemien i en historisk kontekst. Bogens sociologiske analyser handler om nye former for magt og betragtninger om bl.a. krop, køn, by, klima og klasse. De seks hovedkapitler har hvert et samfundsmæssigt perspektiv og tema. Disse rummer en række mindre kapitler, der er skrevet af danske samfundsforskere, med hver deres fokus.

Vigtigt, relevant og veludført værk, der formår at sætte COVID-19 i et sociologisk perspektiv. Hvad gør det ved os og hvad forandrer det? Disse spørgsmål bliver taget op med mange forskellige vinkler, og en bred palet af samfundselementer bliver sat under kyndig behandling. Det analytiske niveau er relativt højt og vil derfor ikke henvende sig meget bredt.

Et andet eksempel på en sociologisk analyse af COVID-19, dog mere kortfattet, er Pandemi!.



Informationer og udgaver