Bøger / faglitteratur / samtaler

Det ender godt : Johannes Møllehave om døden


Beskrivelse


af Erik Bjerager.

Samtale med præsten Johannes Møllehave (f. 1937) om døden, sorgen og håbet. Møllehave, der flere gange selv har været tæt på at dø, fortæller også om tabet af forældrene og hustruen Herdis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2009

af

af

Kirsten Katholm

d. 16. feb. 2009

Samtalebog der er målrettet fans af Johannes Møllehave og den ældre del af befolkningen, der er nået den alder, hvor man overvejer livets og dødens store spørgsmål.

På baggrund af en række artikler af Johannes Møllehave i Kristeligt Dagblad, har chefredaktør Erik Bjerager ført en række samtaler med ham, der blevet til denne bog. Et af dens formål er med et kristent udgangpunkt at få afmystificeret det, der sker efter døden og at få mennesker til at blive mere afklaret omkring døden. Møllehave har selv flere gange været ved at dø af blodpropper, har overvejet selvmord og beretter om tabet af sine forældre og sin elskede kone Herdis. Bogen gengiver Møllehaves tanker om livets afslutning, og den er til eftertanke og trøst for alle efterladte, syge og døende. Møllehaves overvejelser er, da han har en fantastisk hukommelse, fyldt med citater fra salmer, filosoffer og hele verdenslitteraturen. De enkelte kapitler er inddelt tematisk efter emner som meningen med livet, lidelsen, skyld, døden, selvmord, begravelsen m.fl.

Kan sammenlignes med andre samtalebøger med Johannes Møllehave om livets eksistentielle spørgsmål.

Vil være en meget populær og anvendelig bog med Møllehaves mange kloge, alvorlige, morsomme og tankevækkende svar på spørgsmål, der opstår ved livets afslutning.