Gå til indholdDet dybe vand : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

439 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Jules' søster er sprunget i floden, men kan det virkelig være selvmord? Der er mange ulykkelige hemmeligheder i den lille by ved floden, og på dramatisk vis kommer nogle af dem for en dag


Anmeldelser (6)


24. jul. 2017

Alle, der holder af psykologiske thrillere i almindelighed, og alle, der var vilde med Kvinden i toget


I særdeleshed, vil gribe ud efter denne forfatterens anden romanAlle, der holder af psykologiske thrillere i almindelighed, og alle, der var vilde med Kvinden i toget I særdeleshed, vil gribe ud efter denne forfatterens anden roman.

Vi er i den lille by Beckford i Nordengland, hvor kvinder til alle tider er kommet af dage ved Druknedybet, som er et bestemt sted ved floden. Først smed man hekse i vandet, sidenhen er ulykkelige kvinder selv sprunget i. Nu er en stor skolepige sprunget i, vistnok fordi hun havde en affære med en lærer, og det samme er fortælleren Jules' søster Nel. Jules nægter at tro, at Nel selv er sprunget, ligesom Nels teenagedatter har det svært med det hele. Alle i byen har et forhold til og en mening om floden, og det gælder også politiet, skoleinspektøren og en klog kone. Jules vil finde ud af, hvad der skete med søsteren, men der er mange hemmeligheder og modsatrettede dagsordener i spil.

Her har vi den svære toer, som ikke lever op til den populære debut. Lillebyen som ramme og det uheldsvangre vand som stemningsskabende giver afgjort forventninger, men de mange stemmer, synsvinkler og sidehandlinger er svære at holde styr på, og det, der kunne lede hen mod et forløsende crescendo, efterlader i stedet læseren med en fornemmelse af noget, der lige så stille taber luften.

Der er kommet mange psykologiske thrillere i de senere år, og denne placerer sig i midterfeltet sammen med fx Ruth Ware og Flynn Berry.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Hanne Guldhammer Møller

2017-09-04

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. aug. 2017

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. aug. 2017

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 19. aug. 2017

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 1. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017