Gå til indholdDet, du ikke vil vide : dokumentarroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

369 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Biografisk slægtsroman om Birgithe Kosovics dansk-jugoslaviske families historie i krig og fred, og om forholdet til hendes far


Anmeldelser (8)


15. jul. 2020

Biografisk slægtsroman om Birgithe Kosovics dansk-jugoslaviske families historie i krig og fred, og om forholdet til hendes far. Til historisk interesserede læsere af familiehistorier.

Birgithe Kosovics serbiske far Jovan ankom til Danmark som fremmedarbejder i 1970. Kort tid efter mødte han Annette fra Amager. De to blev gift og fik børnene Birgithe og Mark. Romanen veksler mellem familielivet i den dansk-jugoslaviske familie i København, familielivet i Dubrovnik og krigs-scener fra den 2. verdenskrig og borgerkrigen i Jugoslavien i 1990'erne. Jovans risikovillighed, og hans vredesudbrud og den forbudte nydelse ved vreden, fylder meget i Birgithes forhold til sin far. Birgithe Kosovic (f. 1972) vandt Politikens Litteraturpris 2019 for Den inderste fare. [Bind 1], en biografisk roman om Erik ScaveniusDen inderste fare. Bind 1


Birgithe Kosovics serbiske far Jovan ankom til Danmark som fremmedarbejder i 1970. Kort tid efter mødte han Annette fra Amager. De to blev gift og fik børnene Birgithe og Mark. Romanen veksler mellem familielivet i den dansk-jugoslaviske familie i København, familielivet i Dubrovnik og krigs-scener fra den 2. verdenskrig og borgerkrigen i Jugoslavien i 1990'erne. Jovans risikovillighed, og hans vredesudbrud og den forbudte nydelse ved vreden, fylder meget i Birgithes forhold til sin far. Birgithe Kosovic (f. 1972) vandt Politikens Litteraturpris 2019 for Den inderste fare. [Bind 1], en biografisk roman om Erik Scavenius.

Velskrevet krønike om en familie, der er præget af vidt forskellige politiske og kulturelle forhold, og de spændinger og dynamik, det giver i familien. Familiehistorien flettes på fornemmeste vis sammen med Balkans voldsomme nyere historie. Hvor meget er givet på forhånd? Hvordan bliver man den man er? Det er dette BK undersøger i et sprog, der glitrer af intensitet.

I Det dobbelte land


At flygte


udforsker Birgithe Kosovic også den jugoslaviske borgerkrig og familiens historie. At flygte er en bevægende roman om Amra, som er født i Bosnien og opvokset i Danmark, hvor hun prøver at leve som danskerI Det dobbelte land udforsker Birgithe Kosovic også den jugoslaviske borgerkrig og familiens historie. er en bevægende roman om Amra, som er født i Bosnien og opvokset i Danmark, hvor hun prøver at leve som danskerI Det dobbelte land udforsker Birgithe Kosovic også den jugoslaviske borgerkrig og familiens historie. At flygte er en bevægende roman om Amra, som er født i Bosnien og opvokset i Danmark, hvor hun prøver at leve som dansker.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2020-08-17

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 12. aug. 2020

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 18. aug. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 15. aug. 2020

Berlingske tidende

Af

Aminata Amanda Corr

d. 14. aug. 2020

Weekendavisen

Af

Kathrine Tschemerinsky

d. 14. aug. 2020

Information

Af

Thomas Thurah

d. 14. aug. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020