Bøger / faglitteratur

Det drejer sig om tillid : barndomsår og voksenkår


Beskrivelse


En samlet præsentation af børnelægen Svend Heinilds forfatterskab 1958-1988, der bringer hans syn på sammenhængen mellem sygdom og sociale forhold; desuden gengives en række sygehistorier fra børn i udsatte sociale situationer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul Ravnløkke

d. 18. dec. 2018

Artikler og afsnit fra Sven Heinilds omfattende forfatterskab. De enkelte afsnit er redigeret og udvalgt med henblik på at fremlægge SH's syn på opdragelse og på behandling af henviste børn.SH er kendt som børnelæge - var desuden chef for Kysthospitalet Refsnæs - og hans skrifter giver en direkte og overbevisende indsigt i sammenhænge mellem sygdom og sociale forhold, leveforhold.Bogen giver tillige inspiration til anden læsning på baggrund af SH's egen litterære viden. Mange bidrag kan læses og genlæses enkeltvis. Sidste halvdel af bogen omfatter sygehistorier/journalermed kommentarer på baggrund af SH's erfaringer fra Refsnæs m.m. med børn henvist fra andre hospitaler, fritidshjem, skoler. Bogen er trods sit tankevægtige indhold let at læse for deninteresserede; den er velgørende, fordi den ikke opfatter opdragelse som en let analysebar faktor, men levner plads til en mere intuitiv forståelse og lægger vægt på synspunktet om at anskuefamilien som en helhed. Lånere, der vilstifte bekendtskab med væsentlige sider af SH's forfatterskab, får her et udmærket sammendrag.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Poul Ravnløkke

d. 19. dec. 2018

Artikler og afsnit fra Sven Heinilds omfattende forfatterskab. De enkelte afsnit er redigeret og udvalgt med henblik på at fremlægge SH's syn på opdragelse og på behandling af henviste børn. SH er kendt som børnelæge - var desuden chef for Kysthospitalet Refsnæs - og hans skrifter giver en direkte og overbevisende indsigt i sammenhænge mellem sygdom og sociale forhold, leveforhold. Bogen giver tillige inspiration til anden læsning på baggrund af SH's egen litterære viden. Mange bidrag kan læses og genlæses enkeltvis. Sidste halvdel af bogen omfatter sygehistorier /journaler med kommentarer på baggrund af SH's erfaringer fra Refsnæs m.m. med børn henvist fra andre hospitaler, fritidshjem, skoler. Bogen er trods sit tanke-vægtige indhold let at læse for den interesserede; den er velgørende, fordi den ikke opfatter opdragelse som en let analyserbar faktor, men levner plads til en mere intuitiv forståelse og lægger vægt på synspunktet om at anskue familien som en helhed. Lånere, dervil stifte bekendtskab med væsentlige sider af SH's forfatterskab, får her et udmærket sammendrag.


Social kritik

Årg. 1, nr. 6 (1990)

af

af

Inga Axelsen

Årg. 1, nr. 6 (1990)


Dansk audiologopædi

Årg. 27, nr. 1 (1991)

af

af

Birgitte Franck

Årg. 27, nr. 1 (1991)