Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det de ikke snakkede om


Beskrivelse


Almueskolens lærere forsøger på hver deres fantasifulde måde at overleve en barsk hverdag mellem kværulerende forældre, forkælede elever, trætte stressede kollegaer og udefra kommende krav om inklusion og dokumentation.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 7. aug. 2013

Henvender sig til læsere af nyere samfundskritisk og satirisk skønlitteratur. Kan formidles som et skønlitterært indslag i den aktuelle skoledebat.

Forfatteren er lærer i Ålborg og har tidligere udgivet tre romaner i forskellige genrer. I denne bog går han tæt på lærerfaget og folkeskolens virkelighed i en række fortællinger fra Almueskolen. Der indledes ironisk med en konsulent, der skal holde oplæg for skolens lærere om noget, han ikke selv tror på. Derefter møder vi i de enkelte kapitler forskellige lærere fra Almueskolen: den neglebidende Inga, den forsagte Margit, der fantaserer om forskellige muligheder for sygemelding, vikaren Louis, der er mest optaget af de flotte piger i de ældste klasser, den yngre lærer Allan, der langsomt men sikkert er ved at blive dødtræt af det job, han har valgt. Også forskellige elever kommer til orde. I hvert afsnit stilles skarpt på en grotesk situation i lærernes hverdag. Bogens stil er satirisk og ironisk og den emmer af frustration over folkeskolens dagligdag. Sproget er dagligdags og ligefremt, og fortællingernes pointer fremstår en smule moraliserende. Forfatteren understreger tydeligt sine budskaber.

Jeg er ikke stødt på anden nyere dansk skønlitteratur, der på denne satiriske måde går ind i debatten om den danske folkeskole. Bogens stil kan minde lidt om Erling Jepsen.

Rammer lige ned i den aktuelle skoledebat med groteske og satiriske fortællinger om folkeskolelærernes hverdag uden litterært at blive noget stort værk.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2013

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 2. okt. 2013

Et dystopisk portræt af Almueskolen, hvor hverken lærere eller elever trives. Nogle gør deres bedste, andre gør som de plejer. Velkommen på lærerværelset! Læsere af Jacob Kokkedals seneste roman, ’Det...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. okt. 2013

af

af

Jens Raahauge

d. 1. okt. 2013


Weekendavisen

d. 30. aug. 2013

af

af

Bo Bjørnvig

d. 30. aug. 2013