Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Det danske møbelboom 1945-1975


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om dansk møbeldesigns historie, tendenser, stilskabende møbler og arkitekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 17. nov. 2017

Rundtur i den bølge af dansk designede møbler der opstod efter 2. verdenskrig. For interesserede i dansk møbeldesign og fremstillingsprincipper.

Efter 2. verdenskrig oplever Danmark en sand bølge af ny funktionalistisk møbeldesign, hvor navne som Poul Kjærholm, Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen med flere sætter dagsordenen. Denne udgivelser tager læseren med på en tur, hvor man præsenteres for de historiske rammer og den inspirationer, der ligger til grund for de danske designere. Især Shaker-kulturen og Windsor-møbler er kilderne. Bogen fortæller også om det tekniske nybrud der skabes, da designerne i perioden konstant afprøver materialernes egenskaber og grænser, i jagten på det næste møbel. Som afslutning perspektiveres der over den nutidige, nye bølge af dansk design. Teksten ledsages af store fotos. Lars Dybdahl er biblioteks- og forskningschef på Design Museum Danmark. Han står bag en række bøger og artikler om primært dansk design.

En flot coffeetablebook om storhedstiden i dansk møbeldesign, der grundigt og seriøst kommer omkring især produktionsovervejelser og de tendenser der rådede i perioden. Sproget er til tider krævende og en anelse tungt på fagudtryk. Der bliver stillet krav til læseren, men de der tager denne bog som lystlæsning, vil givetvis føle sig hjemme.

Dansk design 1945-1975 af samme forfatter har ganske naturligt overlap, men kommer ikke så meget i dybden som denne udgivelse.