Gå til indholdDet daglige brød


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

155 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

genre/form

opskrifter,

essaysOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Essays om vidt forskellige møder mellem mad og tro, næring og nydelse, vin og spiritualitet og brød og krop


Anmeldelser (3)


24. feb. 2016

Hvad er "Det daglige brød"? Vi kender begrebet fra Bibelens Fadervor, men det daglige brød er også faktisk mad. 13 essays der forbinder mad og tro. For en bred målgruppe, både kristne og gastronomisk interesserede.

En samling af essays om mad og tro, skrevet af 13 kendte danskere. Fx skriver Sørine Gotfredsen "Hvad opvasken gemmer - om mådehold", Christian Bitz skriver "Slip sundheden fri - om fristelser" og Kristian Ditlev Jensen skriver "Det daglige brød - om spegepølsemadder". Til hvert essay hører opskrifter og anbefalinger, samt fotos. Forrest i bogen er bordbøn af Benny Andersen. Redigeret af Kristian Ditlev Jensen.

Denne bog kan beskrives som kulinariske, åndelige rejser udi madens betydning, hvor kendte danskere causerer omkring den betydning et måltid - eller sågar en opvask - har for dem. Det er godt tænkt at få Jørgen Leth til at skrive om "at lade sig betjene" eller at lade Hella Joofs humor komme til orde i beretningen om, da Gud fik et uægte barn. Gennemgående har de forskellige essays en afsmittende passion og en glæde for den mad der omtales, så læserens appetit vækkes på flere niveauer. Der trækkes fremragende linjer mellem mad og Bibel, endog med referencer til den sidste nadver i antallet af essays. Anbefales.

Bogen kan bedst sammenlignes med Forfatternes køkken


af Gitte Rannes, hvor det er kendte danske forfattere der deler ud af opskrifter på mad, de har tilberedt på Hald HovedgårdBogen kan bedst sammenlignes med Forfatternes køkken af Gitte Rannes, hvor det er kendte danske forfattere der deler ud af opskrifter på mad, de har tilberedt på Hald Hovedgård.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Politiken

Af

Kjeld Koplev

d. 14. feb. 2016

Præsteforeningens blad

Af

Henrik Højlund

Årg. 106, nr. 12-13 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2015