Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Det blodrøde tårn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

66 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Peter Gotthardt(forfatter)
Genre og formroman, fantasy, eventyrlige fortællinger
Sværhedsgrad

lix: 23

Målgruppe

til børn

Undervisning

let at læse

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Fantasy. Dronning Ærenpris drager afsted med sine riddere for at mægle i en strid mellem to byer, men hun bliver endnu en gang snydt af troldkvinden Splid


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 29. jan. 2009

Serien Elverdronningens riddere nærmer sig sin afslutning. Her er det syvende af i alt 8 bind. Niveauet og spændingen i fantasy-fortællingen fastholdes.

Der indledes med en kort intro om dronning Ærenpris og hendes rige, således at bogen også kan læses uafhængigt af de øvrige i serien. I denne bog drager dronningen af sted med sine riddere for at mægle i en strid mellem to byer, men hun bliver endnu en gang snydt af troldkvinden Splid. Efter nogle dramatiske kapitler ender historien godt takket være de gode hjælpere. Læserne introduceres for den lille øgle Guldglimt, der sandsynligvis kommer til at spille en rolle i sidste bog. Der er action i fortællingen, hvilket i høj grad understreges af de kraftfulde, farvestrålende illustrationer i tegneserieagtig stil.

Flere serier ligner fx Drageherren og Krigerprinsessen af Josefine Ottesen, men jo flere jo bedre for fantasy-glade børn i 9-11-års alderen.

God og underholdende læsning for bogslugere på mellemtrinnet - her med en appetitvækker til bind 8 sidst i bogen. Der er lagt op til en spændende afslutning og måske løsning for elverne i Skyggekongens tjeneste. Meget indbydende layout. Fra 9-11 år.Informationer og udgaver

2009

Bog

Peter Gotthardt

Carlsen, 1. udgave

2013

E-bog

Illustrator: Jan Kjær (f. 1971)

Carlsen, 1. e-bogsudgave

2011

Lydbog (online)

indlæser: Emil J. Rørbye

Lindhardt og Ringhof