Bøger / skønlitteratur

Det bedste af det bedste på en opdigtet onsdag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
281 sider
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Opdigtet Onsdags 2 års fødselsdag.

Antologi med bidrag fra mere end 35 danske forfattere og lyrikere. Udspringer af 22 onsdage med mad på gaflen og ord til ørene i regi af litteraturklubben "Opdigtet Onsdag".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. maj 2012

Guf for dem som søger hylden med lyrik. Antologien ser jeg meget anvendelig til en præsentation af dansk lyrik i forskellige undervisningssammenhænge.

Udsøgt skønlitterært ord-guf samlet i denne 2-års fødselsdagsantologi, som udspringer af ikke mindre end 22 onsdage, hvor April Lauring, illustrator, arrangør og skribent, den tredje onsdag i hver måned siden februar 2010, har inviteret til lyrikaften med både mad og ord. Teksterne og lyrikken er leveret af en lang række danske lyrikere og forfattere, der skriver tekster specielt til lejligheden, præsenterer uddrag af kommende bøger, og finder ord frem af skuffer. Bogens omslag og de små tegnede forfatterportrætter, der ledsager digtene, er signeret "Opdigtet Onsdag - April Lauring". AL har også indsamlet og redigeret. Flere end 35 bidragydere, bl.a. Helle, Tafdrup, Søndergaard, Kodal, Schnack, Blendstrup, Bukdahl, Plambeck, Llambias, Woetmann og Klougart. Og frem myldrer romanuddrag, noveller, sonetter, prosa, lyrik, skuespil og plakater. Og netop flotte plakater for de 22 onsdage er bidrag fra AL, og fra Pia Tafdrup det smukke digt "Per Højholt in memoriam": "Den dag denne digter begraves/ lægger der sig et tæt mosekonebryg henover landskabet/ og lukker jorden med ham/ eftertrykkeligt og med svævende elegance".

Der findes andre digtantologier, men ikke andre som mixer så bredt og med så impulsivt et indtryk som denne.

En antologi, der et must på lyrikhylden, og som kan bruges i forskellige undervisningssammenhænge.