Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Det barn bliver til noget stort : Afrikas første kvindelige præsident


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

451 sider

Udgivet

2009

Ophav

Michael Alring(oversætter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Liberias præsident og det første folkevalgte kvindelige overhoved i Afrika, Ellen Johnson-Sirleaf (f. 1938), fortæller om sin lange vej til præsidentposten


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 13. okt. 2009

Ellen Johnson Sireleaf f. 1938 blev i 2006 Liberias præsident og dermed den første kvindelige valgte statsleder i Afrika. I sin selvbiografi fortæller hun om den lange vej hertil. Selvbiografien kan læses af alle, der interesserer sig for Afrika og dets politik, men ikke mindst er det en helt usædvanlig personlig beretning af en modig kvinde, der trodsede mange barrierer.

Ellens bedstefar var en berømt Golahøvding i Monrovia i Liberia. Faderen var advokat og politiker. Hun havde en rig barndom og var rodfæstet i de traditionelle afrikanske værdier, hvor familien og det kollektive var vigtig. Siden blev hun gift, fik børn, men måtte lade sig skille pga. mandens vold. Hun begyndte som bogholder og fik siden via uddannelse i USA en fin økonomisk karriere i Liberia, i Verdensbanken og i FN. Altid kæmpede hun for retfærdighed og demokrati og måtte også i fængsel, fordi hun ikke ville støtte en ulovligt valgt præsident. Vi får god besked om Liberias politiske og økonomiske problemer, borgerkrigens vold og brutalitet, men også om det frodige lands mange muligheder.

Ayaan Hirsi Ali fortæller i Ayaan, 2006 om sin opvækst i Somalia og sin kamp mod undertrykkelsen af muslimske kvinder.

Selvbiografien fungerer som et godt indblik i Liberias samfund og historie, og fortæller samtidig stærkt og gribende om forfatterens lange farlige vej til at blive Liberias første præsident.


Jyllands-posten

d. 1. dec. 2009

af

af

Lone Nørgaard

d. 1. dec. 2009


Politiken

d. 26. dec. 2009

af

af

Helle Hellmann

d. 26. dec. 2009


Kristeligt dagblad

d. 20. nov. 2009

af

af

Jeppe Villadsen

d. 20. nov. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Ellen Johnson-Sirleaf

Verve, 1. udgave