Gå til indholdBøger / faglitteratur

Det afgørende første år : hvad babyer har brug for at deres forældre ved


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

287 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Ophav

Penelope Leach(forfatter)
Sværhedsgrad

for forældre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 8. nov. 2011

En bog til småbørnsforældre og gravide kvinder. Ifølge forfatteren er det en venlig guide til, hvad babyer har brug for, at deres forældre ved. En oplagt bog til forældrehylden.

Leach er international kendt ekspert i børns udvikling. Hun har tidligere skrevet Vores barn : de seks første år, 6. udg. 2003. Den nye bog handler kun om barnets første år. Hun mener så afgjort, at det første år er det absolut vigtigste for barnets udvikling fremover. Det er hele grundlaget for, hvordan barnet rustes til at klare de udfordringer, det kommer ud for senere. Bogen gennemgår graviditet og fødsel, herunder forberedelse af forældrerollen, hvordan man imødekommer det nye barns behov, mad, gråd, amning, tvillinger osv. Andre kapitler handler om at finde sig til rette, barnets måltider, søvn, trøst, kolik, socialisering, at blive et medlem af familien, milepæle i barnets liv, fra spædbarn til barn osv. Hun beskriver desuden nye beviser på, hvordan babyens hjerne udvikler sig. Der er mange billeder i bogen. Leach øser ud af sin erfaring. Der er ingen tvivl om, at det vil være en god guide for mange forældre, som måske føler sig usikre og med mange spørgsmål.

Sådan støtter du dit barns udvikling : fra tilfreds baby til glad tumling : forstå dit barns følelser og behov, 0-3 år, 2011 af Helen Lyng Hansen. Der er andre tilsvarende titler fra Sigrid Riise og Vibeke Manniche m.fl.

En omfattende bog om det afgørende første år. Den er næsten helt nødvendig at læse i for målgruppen.Informationer og udgaver

2011

Bog

Penelope Leach

Human, 1. udgave