Bøger / faglitteratur

Det æstetiske menneskedyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
220 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Indblik i menneskets urhistoriske evne og lyst til at udsmykke sig og frembringe smukke ting, og forskellige forklaringer på den tilsyneladende nyttesløse trang.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2016

af

af

Kent Skov

d. 23. sep. 2016

Underholdende bog om menneskets urhistoriske evne og lyst til at udsmykke sig og frembringe smukke ting. Både for alment interesserede i kulturhistorie og fagfolk inden for socialpsykologi og antropologi.

Henrik Høgh-Olesen er anerkendt forsker og har gennem mange år studeret og skrevet om bl.a. menneskers og abers adfærd. Han analyserer og undersøger her, hvorfor og hvordan mennesket altid har interesseret sig for æstetik i alle former og udtryk og spørger: Hvorfor bruger mennesket oceaner af tid til at udsmykke os selv og vores omgivelser? HH-O analyserer og beskriver i bogens ti illustrerede kapitler menneskets æstetiske impuls og forskellige teorier bag den tilsyneladende nytte- og belønningsløse trang. Fokus er også på de nøglestimuli - altså de ting, der tiltaler os og andre primater visuelt i naturen, i boligen og seksuelt.

Interessant emne omsat til en populærvidenskabelig og indbydende bog med gode synsvinkler, velredigerede kapitler med understøttende illustrationer. Menneskets udvikling og "opfindelse" af kunsten og det æstetiske som adspredning og stimulation for menneskers og de højerestående dyrs udvikling er grundlæggende interessant.

Desmond Morris' formidling og bøger er en stor inspiration. Til den personpsykologiske side findes Mærkelige menneskeBevægende billeder, som HH-O er bidragyder til. Bevægende billeder giver indblik i menneskets sans for billedæstetikDesmond Morris' formidling og bøger er en stor inspiration. Til den personpsykologiske side findes Mærkelige menneske, som HH-O er bidragyder til. giver indblik i menneskets sans for billedæstetik.


Berlingske tidende

d. 22. okt. 2016

af

af

Anna Mejlhede

d. 22. okt. 2016